բլղուր
թարգմանություն՝ на русском - булгур, кус-кус, in English - couscous
Բլղուրը շատ օգտակար հացահատիկային բույս է, որը հիմնականում, ցորենի պինդ տեսակներից է պատրաստվում. ջերմային մշակում անցնելուց հետո արևի տակ չորացվում է, այնուհետև մանրացվում։
Այն հագեցած է բազում միկրոէլեմենտներով և վիտամիններով։ Բլղուրի պարբերաբար օգտագործումը, նպաստում է նյարդային համակարգի ամրացմանը։
Բլղուրով լցոնված բանջարեղենային ջեռեփուկներ, ապուրներ և աղցաններ են պատրաստում։ Ամենատարածված աղցաններից է թաբուլեն, որի բաղադրատոմսը դիտեք ստորև.
![Բլղուրով-ու-հավի-լյարդով-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Բլղուրով-ու-հավի-լյարդով-աղցան-1.jpg)
Բլղուրով ու հավի լյարդով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/havi-mov-nrov-axcan-10-420x400.jpg)
Աղցան հավի մսով և նռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/axcan-tabule-norovi-8-420x400.jpg)
Աղցան Թաբուլե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/axcan-tabule-8-420x400.jpg)
Աղցան թաբուլե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/blxurov-lolikov-axcan-8-420x400.jpg)
Բլղուրով և լոլիկով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/spas-9-420x400.jpg)
Սպաս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/original-tolma-6-420x400.jpg)
Օրիգինալ տոլմա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/tabule-5-420x400.jpg)
Թաբուլե