եղեսպակ (шалфей)

թարգմանություն՝ на русском - шалфей, in English - sage

 

Եղեսպակ հիմնականում օգտագործում են բուսաբուժության մեջ, սակայն այն կիրառվում է նաև խոհարարության մեջ:
Եղեսպակի տերևները հիմանակնում դառը համ և սուր հոտ  ունեն, այդ իսկ պատճառով էլ կերակուրների մեջ վերջիններս քիչ քանակությամբ են ավելացվում: Այն օգտագործում են աղցանների, բանջարեղենային, ձկնային, մսային ուտեստների ու աղանդերի մեջ:

Ահա, մի քանի կերակրատեսակներ, որոնց մեջ օգտագործվում է եղեսպակ.

Ռավիոլի դդումի միջուկով
Լցոնված հավ