կեֆիր

թարգմանություն՝ на русском - кефир, in English - yogurt milk

Կեֆիրն ամբողջ աշխարհում լայն տարածում ունի, սակայն Հայաստանում վերջինիս փոխարինիչը՝ մածունը, առավել սիրված է: Կաթնամթերքների սիրահարներին խորհուրդ է տրվում նախաճաշին կեֆիր խմել: Վերջինս շատ օգտակար է օրգանիզմի ու առողջության համար: Այն լինում է 1.0 %, 2,5 % և 3.0 % յուղայնությամբ և հաճախ օգտագործվում է ամենատարբեր դիետաների ժամանակ: Կեֆիրը հիանալի համադրվում է մրգերի ու հատապտուղների հետ ու դառնում շատ համեղ ըմպելիք ինչպես երեխաների, այնպես էլ մեծահասակների համար:

Այն կարող եք ավելացնել նաև շոգեխաշվող մսի, ձկան ու կարտոֆիլի մեջ, դարձնելով վերջիններիս անչափ համեղ ու փափուկ:
Ստորև Ձեզ ենք ներկայացնում կեֆիրով պատրաստվող կերակուրների ու ըմպելիքների բաղադրատոմսերը:

մսով օլադի
Մսով օլադիներ
սպիտակաձավարով-թխվածք
Սպիտակաձավարով թխվածք
տորթ-սևամորթ-1
Տորթ «Սևամորթ»
հոթ-դոգ
Հոթ-դոգ
հավի-խորոված-ջեռոցում-1
Հավի խորոված ջեռոցում
հավով-ու-դդմիկով-խորոված-1
Հավով ու դդմիկով խորոված ջեռոցում
կեֆիրով-կրեմ-1
Կեֆիրով կրեմ տորթերի համար
տորթ-արքայազն-1
Տորթ «Արքայազն»
շոկոլադե-տորթ-1
Շոկոլադե տորթ
տորթ-պելե-1
Տորթ «Պելե»
տանձով-մաֆին-1
Մաֆիններ տանձով ու կեֆիրով
օլադի-1
Խնձորով ու կեֆիրով օլադիներ
12...