հազարի թերթեր
թարգմանություն՝ на русском - листовой салат, in English - leaf salad
Հազարի թերթերը տարբերվում են միմյանցից իրենց համով, փափկությամբ և ծայրերի կառուցվածքով: Ամենատարածվածը Ռոմեն տեսակի հազարն է: Կանաչու այս տեսակն իր մեջ պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր, շաքար, ջուր, А, С, Е, К1 և B խմբի վիտամիններ ինչպես նաև երկաթ, կալիում, կալցիում և մագնեզիում: Այն առավել հաճախ օգտագործվում է թարմ վիճակում աղցանների, սնկային կերակուրների մեջ, ինչպես նաև զանազան ուտեստներ զարդարելու համար:
Ծանոթացեք այս անչափ համեղ բաղադրատոմսերին:
![բանջարեղենային-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/բանջարեղենային-աղցան-1.jpg)
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
![Աղցան-Գունագեղություն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/Աղցան-Գունագեղություն-1.jpg)
Աղցան «Ամառային»
![լավաշով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/լավաշով-ռուլետ-1.jpg)
Լավաշով ռուլետ
![Քլաբ սենդվիչ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-3.jpg)
Քլաբ-սենդվիչ
![boxkov-gazarov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/boxkov-gazarov-axcan-6-420x400.jpg)
Բանջարեղենային աղցան
![havi-msov-tortilya-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/havi-msov-tortilya-11-420x400.jpg)
Հավի մսով տորտիլյա
![narnjov-havi-msov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/narnjov-havi-msov-axcan-4-420x400.jpg)
Նարնջով և հավի մսով աղցան
![kesar-shampinionov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/kesar-shampinionov-5-420x400.jpg)
Աղցան ”Կեսար շամպինիոնով”
![msov-@nkuyzov-nrov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/msov-@nkuyzov-nrov-axcan-4-420x400.jpg)
Մսով և ընկույզով աղցան
![dzvov-mkner](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/dzvov-mkner5-420x400.jpg)
Ձվով մկներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/banjarexenayin-xortik-3-420x400.jpg)
Բանջարեղենային խորտիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/axcan-nrov-tavari-msov-5-420x400.jpg)
Աղցան տավարի մսով և նռով