ձվի դեղնուց
թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk
Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:
Տորթ «Պանչո»
Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ
Եղևնի շերտավոր խմորով
Թխվածք «Փարիզ-Բրեստ»
Կարկանդակ «Շտիրլից»
Պաղպաղակ ելակի սոուսով
Հրեշտակային տորթ կիտրոնի կրեմով
Թխվածք «Զատիկի ձու»
Դեսերտ «Մոնբլան»
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ
Փարիզյան դեսերտ
Կարամելային դեսերտ