մոշ
թարգմանություն՝ на русском - ежевика, in English - blackberry
Մոշի հայրենիքը Հյուսիսային Ամերիկան է: Աշխարհում հայտնի է ավելի քան 300 տեսակ: Մոշը պարունակում է А, Е, С, К ու В խմբի վիտամիններ, օրգանական թթուներ, հանքային նյութեր: Այն ունի քաղցրաթթվային համ և լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են օշարակներ, դեսերտներ, թխվածքներ, մուրաբաներ: Զարմանալի է, բայց մոշը հրաշալի համադրվում է նաև մսային կերակուրների ու աղցանների հետ:
Այստեղ կարող եք գտնել շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոնցում օգտագործել ենք մոշ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-sarecrac-hataptuxnerov-10-420x400.jpg)
Տորթ սառեցրած հատապտուղներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/cheesecake-hataptxayin-jeleov-7-420x400.jpg)
Չիզքեյք հատապտղային ժելեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/ynkuyzov-tort-shokolade-mrgayin-jnarakov-10-420x400.jpg)
Ընկույզով տորթ շոկոլադե-մրգային ջնարակով