ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
![աղցան-Կապրեզե](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/աղցան-Կապրեզե.jpg)
Աղցան «Կապրեզե»
![կիտրոնով-պաղպաղակ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/06/կիտրոնով-պաղպաղակ.jpg)
Պաղպաղակ ելակի սոուսով
![լոլիկով-պերլոտտո](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/04/լոլիկով-պերլոտտո.jpg)
Լոլիկի մածուկով պերլոտտո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/tavari-msov-rulet-5-420x400.jpg)
Տավարի մսով ռուլետ՝ լցոնված լոլիկով և պանրով
![բանջարեղենով ապուր](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/09/բանջարեղենով-ապուր-1.jpg)
Բանջարեղենով ապուր
![բանանով-ըմպելիք](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/բանանով-ըմպելիք.jpg)
Ազնվամորիով ու բանանով ըմպելիք
![լոլիկի-մածուկով-սոուս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/լոլիկի-մածուկով-սոուս-1.jpg)
Լոլիկի մածուկով սոուս
![կարկանդակ-արև-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-արև-1.jpg)
Կարկանդակ «Արև»
![սպիտակ-սոուս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/սպիտակ-սոուս-1.jpg)
Սպիտակ սոուս պիցցայի համար
![Ֆետա-պանրով-ու-ընկույզով-գնդիկնե](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Ֆետա-պանրով-ու-ընկույզով-գնդիկներ-1.jpg)
Ընկույզով ու ֆետա պանրով գնդիկներ
![Հնդկահավով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Հնդկահավով-ռուլետ-1.jpg)
Հնդկահավով ռուլետ
![սոուս պեստո](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-12.jpg)
Սոուս պեստո