սալոր
թարգմանություն՝ на русском - слива, in English - plum
Սալորը համեղ միրգ է, որը հայտնի է ամբողջ աշխարհում: Այն լինում է տարբեր չափերի ու տարբեր գունավորման: Առավել հայտնի են սալորի սպիտակ, կապույտ, կարմիր և դեղին տեսակները:
Վաղ սալոր կարելի է հանդիպել արդեն հուլիս ամսին, այն միջին հասունության է հանում արդեն հուլիսի վերջին ու օգոստոսի սկզբին, իսկ հասունանում է արդեն օգոստոսի վերջին:
Սալորն օգտագործում են ջեմերի, մուրաբաների, թխվածքների ու դեսերտների մեջ:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է սալոր:
![սալորի ջեմ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/09/սալորի-ջեմ.jpg)
Սալորի ջեմ
![սալորով-աղանդեր-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/սալորով-աղանդեր-1.jpg)
Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/salorov-eghjyurikner-Glavnoe-foto.jpg)
Սալորով եղջյուրիկներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/sev-salorov-sous-msi-hamar-6-420x400.jpg)
Սև սալորով սոուս մսի համար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/ttu-lavash-7-420x400.jpg)
Թթու լավաշ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/salorov-qlafuti-9-420x400.jpg)
Սալորով քլաֆութի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/salorov-galet-11-420x400.jpg)
Սալորով գալետ