սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ
թարգմանություն՝ на русском - сливки, in English - cream
Սերուցքը կաթի յուղային մասն է: Այն կարելի է գնել բոլոր սուպերմարկետներում:
Հարելու համար օգտագործվում է միայն 30% և ավել յուղայնություն ունեցող սերուցքը, իսկ մինչև 30% յուղայնության սերուցքը օգտագործվում է հարուստ համ և թանձրություն հաղորդելու համար:
Որոշ բաղադրատոմսերում այն կարելի է փոխարինել կաթի և կարագի համադրությամբ:
Տնական լիկյոր «Բեյլիզ»
Հավով ֆրիկասե
Հնդկացորենի ալյուրով տորթ
Հավի մսով ու սնկով կարկանդակ
Տավարի լեզու երեք սոուսով
Սրճային բեզե շոկոլադե ջնարակով
Մսային ռուլետ սերուցքային սոուսով
Ընկույզով և չրերով կուլիչ
Ձվով տարտալետկա
Շոկոլադե տորթ
Կաթնային պիրոգ
Կոնֆետ իրիս