

- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Բուլկի ”Սիննաբոն”
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- կաթ - 250 մլ
- կարագ - 70 գր
- շաքարավազ - 50 գր
- ձու - 1 հատ
- խմորիչ - 7գր
- վանիլին - 1 թ/գդ
- աղ - 1/2թ/գդ
- ալյուր - 450-500 գր
- Միջուկի համար՝
- շաքարավազ - 150 գր
- կարագ - 50 գր
- դարչին - 3-4 թ/գդ
- Օշարակի համար՝
- պանիր մասկարպոնե - 250 գր
- շաքարի փոշի - 120 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 5-7 ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Տարայի մեջ ենք լցնում ձուն, շաքարավազը, վանիլինը, աղը և մի քիչ հարում ենք։ Ավելացնում ենք թեթևակի տաքացրած կաթը և հարում։
- 300 գր ալյուրը խառնում ենք խմորիչի հետ և ավելացնում մնացած զանգվածին, այնքան ենք խառնում մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
Ավելացնում ենք փափկեցրած կարագը և այնքան ենք խառնում մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
- Խմորի վրա թեթևակի ալյուր ենք ցանում և հունցում` աստիճանաբար ավելացնելով մնացած ալյուրը։ Խմորը պետք է շատ փափուկ լինի, այն կարող է ձեռքերին կպչող խմոր լինի։ Մոտավորապես 450 գր ալյուր է հարկավոր` կախված խմորի պնդությունից։ Փափուկ խմորով մի քիչ դժվար է աշխատել, սակայն շատ ալյուր չենք ավելացնի, որպեսզի մեր բուլկիներն ավելի համեղ և ուռուցիկ լինեն։ Խմորը դնում ենք ամանի մեջ և 30-60 րոպեով տաք տեղ դնում, որպեսզի խմորը 2-3 անգամ չափերով մեծանա։
- Միջուկի համար շաքարավազը դարչնի հետ խառնում ենք։
Խմորը դնում ենք սեղանի վրա (անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ցանում) ։ Մոտավորապես 5-7 մմ հաստությամբ շերտ ենք բացում (38x48)։ Եզրերը մատերով հավասարեցնում ենք, որպեսզի հավասար ուղղանկյուն լինի։
- Շերտի վրա կարագ ենք քսում։ Վրան դարչին ենք ցանում և հավասարապես տարածում, միայն եզրից մի քանի սանտիմետր շերտ ենք թողնում ազատ։
- Փաթաթում ենք ռուլետի տեսքով `որքան հնարավոր է ձիգ։ Այնուհետև ռուլետը 12 մասի ենք բաժանում` յուրաքանչյուրը 4 սմ։ Որպեսզի շերտերը չճզմենք կարող ենք թելով կտրել բուլկիները։
- Բուլկիները տեղափոխում ենք յուղաթղթով պատված տապակի մեջ` կտրած մասով դեպի վերև։ 20-40 րոպեով տաք տեղ ենք տեղափոխում տապակը։ Բուլկիները պետք է չափերով լավ մեծանան։
- Այնուհետև տապակը տեղափոխում ենք մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և մոտավոր 20-25 րոպե թխում` մինչև թեթևակի կարմրեն։
Մինչև բուլկիները թխվում են պատրաստենք օշարակը։
Մասկարպոնեն, շաքարի փոշին և սերուցքը դնում ենք ամանի մեջ և մի քիչ հարիչով հարում։ Պատրաստի բուլկիները ջեռոցից հանում ենք։
- Եվ անմիջապես, առանց հապաղելու բուլկիները պատում ենք կրեմով։
Բուլկիները կարող ենք անմիջապես մատուցել` տաք վիճակում, ինչպես մատուցում են «Սիննաբոն»-ում։ Բայց սառած վիճակում նույնպես այս բուլկիները շատ համեղ են։
Եթե մասկարպոնե չունենք, կարող ենք այն թթվասերով փոխարինել։ Կարող ենք նաև ոչ շատ թանձր եփովի կրեմ պատրաստել։ Նույնպես համեղ կլինի
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: