- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 5 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Կարմիր թեյ
Բաղադրիչներ
- կոճապղպեղ (имбирь) - 30գր
- թեյ կարկադե - 4ճ/գդ
- ջուր - 1 լ(սառը)
- կիտրոն - 1/2 հատ
Քայլերի հաջորդականություն
- Մաքրում և մանր կտրատում ենք կոճապղպեղը, լցնում կաթսայի մեջ, ավելացնում շաքարավազը, ջուրը և տեղափոխում կրակի վրա:
Եփում ենք մինչև եռալն ու շաքարավազի հալվելը, ապա հանում ենք կրակից և ավելացնում կարկադե թեյը: Փակում ենք կափարիչով և թողնում մնա այդպես 15-20 րոպե:
- Մարլյայի միջոցով առանձնացնում ենք հեղուկը կոշտ մասերից, ապա ստացված հեղուկի մեջ քամում կիտրոնը:
Մատուցելիս ըստ ցանկության ավելացնում ենք սառույցի խորանարդիկներ:
Կարմիր թեյը կարելի է մատուցել թե սառը և թե տաք վիճակում 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: