- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Գետնանուշով ու շոկոլադով բուլկիներ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- կաթ - 75 մլ
- խմորիչ (չոր ) - 9 գր
- շաքարավազ - 40 գր
- ձու - 3 հատ
- ալյուր - 400 գր
- կարագ - 125 գր
- Միջուկի համար՝
- գետնանուշի կարագ (арахисовое масло) - 120 գր
- շոկոլադ դառը - 30 գր
- գետնանուշ - 30 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Կաթը լցնում ենք տարայի մեջ, ավելացնում ենք շաքարավազն ու խմորիչը։ Ավելացնում ենք ձուն և խառնում այնքան, մինչև ստանանք միասեռ զանգված։ Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրն ու խառնում ենք։
- Խմորը 30 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա, ապա ավելացնում ենք փափկած կարագը և խառնում ենք՝ արդյունքում ստանալով հարթ զանգված։
- Խմորը ծածկում ենք սրբիչով կամ սննդային պոլիէթիլենային թաղանթով և սպասում ենք մոտ մեկուկես ժամ, որպեսզի այն հասունանա։
Մինչ այդ, պատրաստում ենք միջուկը, որի համար անհրաժեշտ գետնանուշի կարագը, շոկոլադն ու գետնանուշը խառնում ենք։
- Հասունանալուց հետո խմորը բաժանում ենք 3 հավասար մասերի՝ փորձելով ստանալ երկար ուղղանկյուններ։ Յուրաքանչյուրը լցնոնում ենք գետնանուշի միջուկով։
- Խմորն այնպես ենք ամրացնում, որպեսզի միջուկը մնա ներսում։
- Ստացված երեք առանձին խմորները հյուսում ենք ու ծայրերն ամրացնում։
- Այնուհետև դնում ենք յուղաթղթապատ ու բուսայուղապատ ձևամանի մեջ։
- 30-40 րոպե թողնում ենք, որ խմորը բարձրանա, ապա պատում ենք ձվի դեղնուցով ու թխում ենք 30 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Քաղցրացրեք Ձեր օրն այս չափազանց համեղ բուլկիով։
Բարի վայելում։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: