Կիտրոնով ու չամիչով պիրոգ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարագը հարում ենք շաքարավազի հետ այնքան, մինչև վերածվի կրեմային զանգվածի:
- Ավելացնում ենք ձու և հարում ենք, ապա կամաց-կամաց լցնում ենք մաղով անցկացրած փխրեցուցիչն ու ալյուրը: Այնուհետև ավելացնում ենք թթվասերը, մնացած ալյուրն ու խառնում ենք:
- Ստացված խմորը տարածում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ ու եփում ենք մոտ 30 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Քանի դեռ խմորը եփվում է, պատրաստում ենք միջուկը: Բլենդերով հարում ենք չամիչը, կիտրոնը, շաքարավազն ու ընկույզը:
- Ջեռոցից հանում ենք խմորը, վրան լցնում ստացված կիտրոնային զանգվածը:
- Պիրոգը կրկին դնում ենք ջեռոցը, եփում ենք ևս 15 րոպե, ապա թողնում ենք, որ սառչի:
Վրան շաղ ենք տալիս շոկոլադ կամ կիտրոնի կեղև ու մատուցում ենք:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: