Սամիթ ձմռան համար
Բաղադրիչներ
- սամիթ - 2-3 կապ
- կերակրի խոշոր աղ - 200-300 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Սամիթը լվանում ենք հոսող ջրի տակ:
- Մանր-մանր կտրատում ենք:
- Ամբողջ սամիթը լցնում ենք մեծ տարայի մեջ:
- Վրան լցնում ենք կերակրի աղ ( աղի քանակը պայմանավորված է աչքաչափով):
- Աղն ու սամիթը լավ խառնում ենք (նախընտրելի է՝ աղի քանակությունը շատ լինի, որպեսզի սամիթը չփչանա):
- Վերցնում ենք ապակե բանկա (0.5-0.7 լ), սամիթը կամաց-կամաց լցնում ենք բանկայի մեջ՝ անընդհատ ճզմելով, որպեսզի հյութ առաջանա: Այնուհետեև փակում ենք կափարիչով ու դնում սառնարանը:
Ահա և պատրաստ է մեր սամիթը ձմռան համար: Պատրաստեք հաճույքով ու վայելեք:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: