- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Աղցան Կեսար
Բաղադրիչներ
- հավի կրծքամիս - 200գր
- լոլիկ չերրի - 100գր կամ 1 հատ սովորական լոլիկ
- պանիր պարմեզան - 50գր
- հազարի թերթեր - 1 կապ
- հաց սպիտակ - 1/2 հատ բատոն
- սխտոր - 1 պճեղ
- ձիթայուղ
- աղ
- պղպեղ սև
- Սոուսի համար՝
- ձվի դեղնուց - 2 հատ
- ձիթայուղ - 100մլ
- հյութ կիտրոնի - 3ճ/գդ
- սխտոր - 1-2 պճեղ
- մանանեխ - 1-2թ/գդ
- աղ
Քայլերի հաջորդականություն
- 2ճ/գդ ձիթայուղի մեջ լցնել կտրատված 1 պճեղ սխտորը, ապա թողնել այդպես 30 րոպե, որից հետո հանել սխտորի կտորները:
Բատոնի շերտերից առանձնացնել կողքերի չոր մասը, ապա կտրատել խորանարդիկներով: Լցնել ջեռոցի տապակի վրա, ապա վրան ցանել սխտորի համով ձիթայուղը և խառնել:
- Տեղափոխել տապակը 150 աստիճան տաքացրած ջեռոց 20-40 րոպեով մինչև չորահացերի կարմրավուն երանգի ստանալը:
- Սոուսը պատրաստելու համար ձուն խաշել, թողնել սառչի և առանձնացնել դեղնուցները սպիտակուցից:
Սխտորի ճզմիչով անցկացնել դեղնուցները, սխտորը և լցնել առանձին ամանի մեջ: Ավելացնել նաև մանանեխը, կիտրոնի հյութը, 1 փոքրիկ պտղունց աղը և լավ խառնել:
- Մաս առ մաս ավելացնել ձիթայուղը և խառնել ստացված զանգվածը: Սոուսը միանգամից միատարր չի կարող ստացվել, ուստի թողեք այն միառժամանակ մնա սենյակային ջերմաստիճանում լուծվելու:
- Հավի կրծքամիսը կտրել մեջտեղից, համեմել աղով, պղպեղով և տապակել ձիթայուղով պատված թավայի մեջ:
- Սոուսը գդալով լավ խառնել մինչև նրա միատարր դառնալը:
- Մեծ ափսեի վրա շարել հազարի թերթերը, վրան տեղադրել հավի ձողիկներով կտրատված միսը, չորահացը, ապա խոշոր քերիչով անցկացրած պարմեզանը:
- Աղցանի վրա շաղ տալ սոուսը և շարել կտրատված լոլիկները:
Ի դեպ, Կեսար աղցան պատրաստելու 150-ից ավել բաղադրատոմս կա:
Ներկայացված հավի մսով և պիկանտ սոուսով տարբերակը փորձելուց հետո պատրաստեք նաև հայտնի աղցանի մյուս տեսակները:
—–
Մի փոքր պատմություն
Կեսար աղցանն առաջացել է Հյուսիսային Ամերիկայում` “չոր”, հակաալկոհոլային օրենքի տարիներին: Այդ ժամանակներում տղամարդիկ հաճախ մեկնում էին հարևան երկրներ` պարզապես ոգելից ըմպելիքներ ճաշակելու համար, իսկ նույն երկրների գինետներն ու գարեջրատները մեծ գումարներ էին վաստակում մաքսանենգ խմիչքի վաճառքից:
Նմանատիպ մի գինետուն էլ կար ԱՄՆ-ի ու Մեքսիկայի սահմանին: Այն պատկանում էր իտալացի Կեսար Կարդինիին: Այդ ռեստորանում մի անգամ անկախության օրը մեծ քանակությամբ հաճախորդներ կային և շուտով մթերքը սկսեց չբավականացնել խորտիկներ պատրաստելու համար:
Այդ ժամանակ Կեսարը խառնեց այն ամենն,ինչ մնացել էր, և, ինչպես կռահեցիք, ստեղծեք նշանավոր աղցանը: Հյուրերին այն շատ դուր եկավ: Ասում են` նրանց մեջ կային նաև այն ժամանակի հայտնի մարդիկ:
և այսպես, Կեսար Աղցանը շատ սիրվեց բոլորի կողմից, իսկ համեստ գինետունը դարձավ ամենահայտնի ռեստորաններից մեկը:
Ի դեպ, Կեսար աղցանի դասական տարբերակում միս չի օգտագործվում:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Բարև ձեզ։ Իսկ հնարավո՞ր է պարմեզան պանիրը փոխարինել այլ տեսակի պանիրով։ Շնորհակալություն
Բարև Ձեզ Գոհար ջան, այո, ցանկության դեպքում կարող եք պատրաստել Ձեր նախընտրած պանրով 🙂
Շնորհակալություն։
Barev dzez, sousi ayl tarberakner chkan?
Կարող ենք սոուսի փոխարեն մայոնոզ օգտագործել
Կարող եք, սիրելի Վերա, բայց սոուսը յուրահատուկ համ է հաղորդում աղցանին: 🙂
լավ շնորհակալություն
Միշտ պատրաստ ենք օգնել։ ։)
կարող ենք չավելացնել կիտրոնի հյութ՞
Սիրելի Հասմիկ, կիտրոնի հյութը յուրահատուկ համ է հաղորդում սոուսին, բայց եթե չեք ցանկանում, կարող եք չավելացնել։ ։)
Մանանեխի փոխարեն ինչ կարելի է ավելացնել