- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 15-20 minutes
Ամանորյա թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 2 հատ
- կարագ - 250 գր
- մեղր - 100 գր
- ալյուր - 600-700 գր
- վանիլին - 10 գր
- կոնյակ - 2-3 ճ/գդ
- դարչին - 2-3 թ/գդ
- կոճապղպեղ (имбирь) - 2 թ/գդ
- մշկընկույզ (мускатный орех) - 1/3 թ/գդ
- մեխակ - 1/3 թ/գդ
- աղ - 0,5 թ/գդ
- շաքարավազ - 180 գր
- սոդա - 1 թ/գդ
- կակաո - 3 թ/գդ
- կիտրոն - 2 թ/գդ (կեղև)
- Ինչպես նաև՝
- շոկոլադ կաթնային - 50 գր
- շաքարի փոշի - 50 գր
- ձվի սպիտակուց - 1 հատ
- հյութ կիտրոնի - 2 ճ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարագն ու շաքարավազը լավ հարում ենք, մինչև որ շաքարավազն ամբողջությամբ լուծվի:
- Առանձին ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրը, աղը, սոդան, կակաոն, դարչինը, մշկընկույզն ու մեխակը:
- Կարագային խառնուրդի մեջ լցնում ենք մեղրը, ձվերը, կոնյակը, կիտրոնի կեղևն ու կոճապղպեղը և լավ հարում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք չոր բաղադրիչները, լավ հարում և խմոր ենք հունցում: Այս ամենից հետո խմորը փաթաթում ենք պոլիէթիլենային թաղանթով և 1 ժամով տեղափոխում սառնարան:
- Հանգստացած խմորը 0,7 մմ հաստությամբ գրտնակում ենք և տարբեր պատկերների տեսքով կտրատում:
- Խմորները տեղափոխում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ: 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում ենք 10-15 րոպե:
- 50 գր շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք:
- Ձվի սպիտակուցները լավ հարում ենք՝ ավելացնելով շաքարի փոշին ու մի քիչ կիտրոնի հյութը:
- Թխվածքաբլիթները խոհարարական պարկի միջոցով զարդարում ենք շոկոլադով կամ սպիտակուցային խառնուրդով:
- Ահա և վերջ:
- Մեր երևակայության արդյունքները պատրաստ են:
- Ի դեպ, այս թխվածքաբլիթների հետ կարող ենք պատրաստել նաև թխվածք Տնակ 🙂
Իսկ այս անգամ պատրաստեցինք ամանորյա թխվածքաբլիթներ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Ասացեք խնդրեմ, այս թխվացքաբլիթները քանի օր կարելի է պահել
Բարև Ձեզ Շուշան ջան, թխվածքաբլիթների խմորը սառնարանում կարող եք պահել 2 շաբաթ, բայց պատրաստի տեսքով 4-5 օր 🙂
Բարև Ձեզ, խնդրում եմ ասեք, ինչքա՞ն կարագ պիտի լցնել:
Բարև Ձեզ, մեզ պետք է 250 գր կարագ 🙂