- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 60 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Անանասով տորթ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 7 հատ
- շաքարավազ - 200գր
- ալյուր - 175գր
- օսլա (крахмал) - 75գր
- վանիլին - 1թ/գդ
- Կրեմի համար՝
- կաթ - 600մլ
- ալյուր - 5ճ/գդ
- կարագ - 200-300գր
- շաքարի փոշի - 150-200գր
- վանիլին - 1թ/գդ
- շոկոլադ սպիտակ - 100գր
- Միջուկի համար՝
- անանաս - 1 բանկա (պահածոյացված)
Քայլերի հաջորդականություն
- Առանձնացնում ենք ձվի դեղնուցը սպիտակուցից: Առանձին հարում ենք սպիտակուցները շաքարավազի կեսի հետ մինչև պնդանալն ու ծավալով ավելանալը:
Այնուհետև հարում ենք դեղնուցները, շաքարավազի մնացած կեսի հետ մինչև սպիտակելը ու լցնում հարած սպիտակուցի վրա: Ավելացնում ենք ալյուրը, օսլան, վանիլինը և խառնում:
- Ստացված խմորը լցնում ենք պերգամենտային թղթով պատած ձևամանի մեջ և թխում ջեռոցում 35-40 րոպե 180 աստիճանում:
- Պատրաստի թխվածքը թողնում ենք, որ սառչի, ապա բաժանում 3 մասի:
- Կրեմի համար կաթսայի մեջ լցնում ենք 300մլ կաթ և դնում միջին կրակի վրա ու
հասցնում եռման աստիճանի:
Առանձին ամանի մեջ ձեռքի հարիչի միջոցով խառնում ենք ալյուրն ու մնացած 300մլ
կաթը, ապա ստացված զանգվածը լցնում ենք եռացող կաթի վրա, հասցնում եռման
աստիճանի(անընդհատ խառնելով զանգվածը) ու հանում կրակի վրայից:
- Ավելացնում ենք սպիտակ շոկոլադն ու խառնում մինչև շոկոլադի հալվելը կաթային
զնագվածի մեջ և թողնում, որ սառչի: Երբ կաթային զնագվածը հասնում է սենյակային
ջերմաստիճանի հարում ենք այն:
Առանձին ամանի մեջ հարում ենք կարագը, ավելացնում վանիլինը, շաքարի փոշին, հարած կաթային զնագվածը ու ևս մեկ անգամ հարում:
- Թխած կորժի նորքևի շերտի վրա քսում ենք պահածոյացված անանասի հյութը, ապա վրան քսում պատրաստի կրեմը ու դնում խորանարդիկներով կտրատված անանասը և ծածկում երկրոդ շերտով: Կատարում ենք նույն գործողությունը երկրորդ շերտի հետ: Ծածկում ենք տորթը երրորդ շերտով, ամբողջությամբ պատում ենք կրեմով և զարդարում, ինչպես որ ցանկանանք:
Ի դեպ, անանասով տորթի շերտերի մեջ, բացի անանասից կարող են լինել նաև տարբեր մրգեր կամ հատապտուղների հատիկներ 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: