- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Աջարական խաչապուրի
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Բաղադրիչները նախատեսված են 5 հատ ձեռքի ափի չափով խաչապուրիի ստացման համար:
Խառնել խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները, հունցել փափուկ և միատարր հարթ խմոր: Խմորը բաժանել 5 հավասար մասի և կլորացնելով գունդ սարքել: - Գրտնակով օվալաձև բացել առաջին գունդը:
- Ռուլետի նման փաթաթել 2 կողմից, ապա սեղմելով և թեքելով կպցնել ծայրի մասերը:
- Տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա, որը նախապես պետք է պատել պերգամենտային թղթով: Այնուհետև խմորի 2 փաթափված մասերը ձգելով բացել, որպեսզի խմորը նավակի տեսք ստանա:
Կես ձուն հարել, ապա քսել խմորի ամբողջ մակերեսի վրա: Քերած պանիրը խառնել միջուկի համար նախատեսված 2 ձվի հետ:
Ստացված «նավակի» մեջ լցնել պանրի 1/5-րդ մասը և տեղափոխել ջեռոց եփվելու 10րոպե 200 աստիճանում մինչև խմորի ոսկեգույն դառնալը:
- Այնուհետև հանել խաչապուրին ջեռոցից, դանակով փոս անել պանիրի մեջտեղում, վրան կոտրել 1 հատ ձու և տեղափոխել ջեռոց ևս 5րոպեով:
Արդեն պատրաստի աջարական խաչապուրին հանել ջեռոցից, վրան դնել 1 փոքրիկ կտոր կարագ և անմիջապես անցնել համտեսելուն:
Նույնը կատարեք խմորի մյուս 4 գնդերի հետ:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
shat lav exav
Ուրախ ենք, որ հավանեցիք 🙂
SHAT HAMEX EN NA MANAVAND VRACAKAN UTESTNER@
Անչափ շնորհակալ ենք բարձր գնահատանքի համար 🙂
shat hamex er manavant ajarakan@
Անչափ շնորհակալ ենք 🙂
шат.ахоржали.утес
Անչափ շնորհակալ ենք Վարդգես ջան, որ գնահատում եք մեր աշխատանքը 🙂
Isk xmore qani rope petq e toxnel vorpisi uri ??
Մերի ջան, 1-1.5 ժամ պետք է թողնեք, որպեսզի խմորը ուռչի և 2 անգամ մեծանա 🙂
Es voch mi nmanatip ayl kayqerum chem tesel ,vor aysqan graget ev manrakrkit bacatren ,anchap shnorhakal enq dzer katarac ashxatanqi hamar..
Անչափ շնորհակալ ենք մեր աշխատանքը բարձր գնահատելու համար: Այս խոսքերը մեզ շատ են ոգևորում 🙂
Karox enq xmor@ pahel sarnaranum?
????
Սիրելի Արմինե, ներողություն ենք խնդրում մեկնաբանությունն ուշացումով նկատելու համար։ Խմորը պահել ցանկալի չէ, սակայն եթե պատրաստելուց անմիջապես հետո դնեք սառնարանում, ապա հնարավոր կլինի պահել 2-3 օր: 🙂
Barev dzez.shat lav baxadratomser eq arajarkum. Xndrum em greq lahmajoi baxadratoms@. Naxapes shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ, շատ համեղ ստացվեց: Շնորհակալությոն լավ բաղադրատոմսի համար☺
Բարև Ձեզ, սիրելի Աստղիկ, շատ ուրախ ենք, որ համեղ է ստացվել։ Շնորհակալ ենք մեր բաղադրատոմսերից օգտվելու համար։ ։)
KAROX ENQ XMOR@ PAHEL SARNARANUM???
Սիրելի Արփինե, ցանկալի չէ, սակայն եթե պատրաստելուց անմիջապես հետո դնեք սառնարանում, ապա հնարավոր կլինի պահել 2-3 օր:
Բարև ձեզ։ Անչափ շնորհակալություն այսքան մանրամասն բաղադրատոմսը ներկայացնելու համար։ Բայց խմորին ավելի շատ ալյուր ա գնում, քան նշված է բաղադրիչների ցանկում։ Համենայն դեպս ինձ մոտ էդպես ստացվեց։ Կամ էլ շատ թույլ խմոր է ստացվում։
Բարև Ձեզ, հարգելի Արեգ: Շնորհակալ ենք, որ օգտվում եք մեր կայքի բաղադրատոմսերից: Ալյուրի որակով պայմանավորված` հնարավոր է այն ավելի կամ պակաս չափով օգտագործելու խնդիր լինի: Այնպես որ շատ ճիշտ եք վարվել, որ առաջնորդվել եք ոչ թե գրված չափով, այլ զանգվածի խտությամբ: 🙂
Kaseq hnaravor e ays nuyn xmorov pizza patrastel? Shnorhakalutyun))
hianali stacvec.. shnorhakal em))))???
Սիրելի Էմմա, շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել։ Շնորհակալ ենք, որ օգտվում եք մեր բաղադրատոմսերից։ ։)
Լավ չստացվեց, խմորը չեփեց ու չբարձրացավ: Ինչումն է սխալը? Գուցե խմորը պետք է մի քիչ եփել մինչև պանիրն ավելցնելը?
Mi guce cheq toxel normal hangstana xmor@?
Es’grete misht dzer texadrac baxadratoms er ov em utestnere patrastum, u bolor el shat lav u hamex en stacvum. Shnorhakalutyun.
Սիրելի Արփինե, շնորհակալ ենք, որ օգտվում եք մեր կայքի բաղադրատոմսերից։ 🙂
իսկ եթե ցանկանում ենք կրկնակի չափաբաժնով պատրաստել յուրաքանչյուր բաղադրիչի չափաբաժինը կներկայացնե՞ք։։։Շնորհակալ եմ։
😍😍😍😍😍😍😍