- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Արքայախնձորով թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 500 գր
- անանաս - 1 բանկա (340 գր)
- դարչին - 1 թ/գ
- շաքարի փոշի - 3-4 ճ/գ
- ձու
Քայլերի հաջորդականություն
- Շերտավոր խմորը հանում ենք սառնարանից, ապա գրտնակի օգնությամբ փորձում ենք ստանալ 3-4 մմ հաստությամբ խմորաշերտ:
- Խմորաշերտը բաժանում ենք 1-1.5 սմ լայնությամբ շերտերի:
- Արքայախնձորի կտորները թեթևակի չորացնում ենք անձեռոցիկով:
- Ապա թաթախում ենք շաքարի փոշու մեջ:
- Այնուհետև՝ դարչինի մեջ:
- Ստացված շերտերը փաթաթում ենք արքայախնձորի վրա:
- Ծայրամասերը ամրացնում ենք ու ցանկության դեպքում մեջտեղի հատվածում դնում ենք բալ:
- Դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, պատում ենք ձվով:
- Եփում ենք 20-25 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: