- Yield: 3 օր անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Բալով լիկյոր
Ցանկալի է պատրաստել միանգամից երկու չափաբաժին բալի լիկյոր, քանի որ այն անսպասելի արագ է վերջանում: 🙂
Քայլերի հաջորդականություն
- Բալը լվանում ենք, ստուգում, որ փչացած չլինի:
- Այնուհետև լցնում ենք 3լ տարողությամբ բանկայի մեջ: Կորիզները հանել հարկավոր չէ. դրանք հաճելի դառնություն են տալիս խմիչքին:
Անմիջապես բալի վրա լցնում ենք շաքարավազի և օղու կեսը, փակում պլաստիկ կափարիչով և թողնում այդպես մնա 6-7օր՝ ամեն օր թափահարելով բանկան այդ ընթացքում:
- 7օր հետո բացում ենք բանկան, նրա պարունակությունը անցկացնում մաղի միջով, որպեսզի առանձնացնենք հեղուկը:
- Ապա հեղուկային մասի վրա լցնում ենք օղու և շաքարավազի մնացած մասը: Մի փոքր տաքացնում ենք ստացված հեղուկը, որպեսզի շաքարավազը լուծվի: Այնուհետև անցկացնում ենք լիկյորը թանզիֆի (մարլյա) միջով՝ կատարյալ հարթ հեղուկ ստանալու համար: Լիկյորը լցնում ենք շշերի մեջ և թողնում այդպես 2-3օր, որից հետո արդեն կարելի է համտեսել:
Բալով լիկյոր պատրաստելու բաղադրատոմս տան պայմաններում: Օգտագործելով բաղադրիչների այս քանակությունը կստանաք 1-1,2լ լիկյոր:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
lavna
Ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել: 🙂
Բարև ձեզ, իսկ այդ 7 օրը արևոտ տեղ պիտի դնենք բալը, թե՞ մութ տեղ և պատրաստ լինելուց հետո ո՞րտեղ կարելի է պահել՝ սառնարանից դուրս:
Մի բան հարցնեմ լիկյորն սարքելու ժամանակ օղին միանգամից 0,5 լ լցրել եմ դա կարող է համի տարբերություն տա լիկյորին։
Սիրելի Անժելա, դա չի անդրադառնա համի վրա, հնարավոր է լինի գունային տարբերություն։ 🙂
Շնորհակալություն տեղեկության համար?