

- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 45 minutes
Բանանով կարկանդակ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Բանանը մանր կտրատում ենք:
- 2 ձվի դեղնուցն ու մեկ ձուն ամբողջությամբ լցնում ենք տարայի մեջ, իսկ 2 ձվի սպիտակուցները լցնում ենք մեկ այլ տարայի մեջ:
- Սպիտակուցները մեկ պտղունց աղի հետ հարում ենք՝ ստանալով պինդ զանգված:
- Դեղնուցային զանգվածին ավելացնում ենք շաքարավազն ու 2 ճ/գ ջուրը:
- Ստացված խառնուրդը մեկ րոպե հարիչի օգնությամբ հարում ենք:
- Մաս-մաս ավելացնում ենք մաղով անցկացրած ալյուրն ու խառնում ենք:
- Ստացվում է միասեռ զանգված:
- Ավելացնում ենք բանաններն ու խառնում ենք:
- Սոդան ու քացախը խառնում ենք և լցնում խմորի մեջ:
- Կամաց-կամաց ավելացնում ենք սպիտակուցային զանգվածն ու զգուշորեն խառնում ենք:
- Պետք է ստացվի թթվասերից մի քիչ պինդ խմոր:
- Ձևամանը (26 սմ տրամագծով) պատում ենք բուսայուղով ու մանրաձավարով:
- Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ:
- Թխում ենք 45 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Վրան շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի, թողնում ենք, որ սառչի, ապա մատուցում ենք:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: