- Yield: 4 ժամ անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 35-40 minutes
Բիսկոտի շոկոլադով և ընկույզով
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 170 գ
- շաքարի փոշի - 150 գր
- ձու - 2 հատ
- վանիլին - 1/2 թ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1/2 ճ/գդ
- շոկոլադ սև - 50 գր
- ընկույզ - 100 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձուն շաքարի փոշու և վանիլինի հետ հարում ենք, ավելացնում ենք փխրեցուցիչը, ալյուրը, մանրացրած ընկույզը և շոկոլադը։ Պինդ խմոր ենք հունցում։
- Խմորը 2 հավասար մասի ենք բաժանում, 25 սմ երկարությամբ սալիկանման գրտնակում ենք և տեղափոխում փայլաթիթեղով պատած տապակի մեջ (հնարավոր է, որ երկուսի փոխարեն 1 հատ սալիկ ստացվի)։
- 20-25 րոպե թխում ենք մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ։ Հանում ենք ջեռոցից և թողնում ենք 5 րոպե սառչի։ Այնուհետև 1 սմ հաստությամբ կտորներով կտրում ենք։
- Այնուհետև նորից տեղափոխում ենք տապակի մեջ և ևս 15 րոպե թխում, մինչև թխվածքաբլիթները չորանան ու թեթևակի կարմրեն։
- Ընթացքում մի քանի անգամ շրջում ենք։ Պատրաստի բիսկոտին սառեցնում ենք և մատուցում` թեյի կամ սուրճի հետ։
Բիսկոտի ասվածը իտալական թխվածքաբլիթ-չորահաց է, որն ուտում են թեյի կամ սուրճի մեջ թրջելով։ Կարող ենք առանց թրջելու ուտել: Նշված բաղադրիչներով կախված չափից 20-30 հատ բիսկոտի է ստացվում։ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Hargeli cooks.am isk biskoton barzr kaloriakanutyun uni?
Նելլի ջան, բիսկոտին համեմատաբար քիչ կալորիական է 🙂
Shat mersi recepti hamar. Shat hamexen. Mek avelacum amem: yes shaqar chem karox ogragorcel im snndi mej dra poxaren erku chashi gtal aranc shaqari muraba ogtagorceci. Entir stacvec.
Mersi
Շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել 🙂