- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Բուլկի “Վարդեր”
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խմորը պատրաստելու համար ամանի մեջ լցնել մաղված ալյուրը, ապա խմորիչը, շաքարավազը, աղը: Լավ խառնել: Ավելացնել ձուն, բուսայուղը, մեղրը և սկսել հարելի թույլ աստիճանի տակ:
Սվելացնել նաև ջուրը և հունցել միատարր և հարթ խմոր:
Պատրաստի խմորը դնել բուսայուղով պատված ամանի մեջ, ծածկել սրբիչով և տեղափոխել տաք տեղ 1 ժամով, որպեսզի խմորը հասունանա և ծավալով ավելանա մինչև 2 անգամ: - Պատրաստի խմորը գրտնակով բացել 0,5սմ հաստության շերտով, ապա կտրատել 8սմ տրամագծով շրջանակներ: Նկարում ցույց տրված ձևով իրար վրա դնել 4-ական շրջանակ:
- Փաթաթել խմորը ռուլետի նման, ապա տեղադրել բուսայուղով պատված ձևամանի մեջ: Ծածկել սրբիչով և թողնել այդ վիճակում 20 րոպե, որպեսզի խմորը մի փոքր էլ հասունանա:
- Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանի, ապա թխել բուլկիները 25 րոպե նույն ջերմաստիճանում մինչև ոսկեգույն երանգի առաջացումը:
Մեղրը լուծել տաք ջրում, ապա քսել դեռ տաք բուլկիների վրա:
Նաև հաշվի առեք, որ բուլկի “Վարդեր”-ը թխելիս շատ կարևոր է օգտագործել կեքսերի համար նախատեսված սիլիկոնե կամ մետաղյա ձևաման, որպեսզի բուլկիները եփվելու ընթացքում չկորցնեն իրենց սկզբնական ձևը և ստացվեն գեղեցիկ վարդերի տեսքով 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
knereq xmorich@ vorna
Լիանա ջան, խմորիչը դրոժն է 🙂
Tesqn shst lave
Մելանիա ջան, փորձեք և կիսվեք տպավորություններով մեզ հետ 🙂
Aranc dzui chi lini? Kam inch karoge poxanakel. Shnorhakalem
Լիլիթ ջան, ցավոք առանց ձու չեք կարող պատրաստել 🙂
Knereq harchis hamar bayc ova patrastel es bulkiyich☺
Անյա ջան, բաղադրատոմսը բազմիցս փորձված է 🙂
Hrashali e…shaaat havaneci….apreq!!!
Շնորհակալություն Սեդա ջան 🙂
Hetakrkir baxadratomseren anpajman kporcem
Շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է գալիս 🙂
knereq isk hnaravor e vor mexri tex@ muraba
Աննա ջան, կարող եք օգտագործել նաև մուրաբայի հյութը 🙂
barev dzez knereq vor estexem grum uxaki indz sarecnovi xmoi recepa harkavor,xndrumem greq ete djvar che
Բարև Ձեզ, եթե խոսքը շերտավոր խմորի մասին է, ապա այստեղ կարող եք գտնել մեր առաջարկած բոլոր բաղադրատոմսերը՝
http://www.cooks.am/?s=+%D5%B7%D5%A5%D6%80%D5%BF%D5%A1%D5%BE%D5%B8%D6%80+%D5%AD%D5%B4%D5%B8%D6%80&Submit=Search+Site
isk karox enq urish dev tanq
Բարև Ձեզ Վիկա ջան, այո, կարող եք նաև այլ ձև տալ բուլկիներին 🙂
es patrastel em vat stacvec xmir@ lav cher epel
Աննա ջան, հնարավոր է՝ ջեռոցը շատ եք տաքացրել:
barev dzezb , shnorhakalutyun baxadratomsi hamar , mi harc unem , injic klini vor vran chor stacvec mi poqr?
Բարև Ձեզ, իսկ Դուք երկա՞ր եք պահել ջեռոցում բուլկին:
ayoshat er mnacel , erevi dranice choracel , shnorhakalem
patasxani hamar
Միշտ պատրաստ ենք օգնել Նառա ջան 🙂
u naev es jri tex@ kat em lcrel tarberutyun ka?
Ոչ, այդպես շատ ավելի համեղ կլինի 🙂
Nkarum exac buliner@ ev Dzer asac baxadratomsov patrastac bulkiner@ lriv tarber en linum, heriq e xabeq mardkanc, txum enq u lriv urish ban e stacvum…
Ուրեմն մւ բան սխալ էք արել Անյա ջան։Պատրաստելեմ ինքս եվ շատ լավեր ստացվել ոչմի դժգոհություն։։ Խոհարարինե շնորհակալություն բաղադրատոմսի համար
Սիրելի Լիլիթ, մենք էլ Ձեզ ենք շնորհակալ, որ օգտվում եք մեր կայքի բաղադրատոմսերից։ 🙂