- Yield: 2 ժամ անց
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 60 minutes
Գազարով կարկանդակ
Բաղադրիչներ
- գազար - 2 հատ
- անանաս - 1 տուփ (պահածոյացված)
- չամիչ - 100 գր
- ընկույզ - 100 գր
- նարինջ - 1 հատ
- մեղր - 120 գր
- բուսայուղ - 1 բաժակ
- ալյուր - 2 բաժակ
- կակաոյի փոշի - 3 ճ/գ
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 2 ճ/գ
- փխրեցուցիչ - 1 ճ/գ
- սոդա - 0,5 թ/գ
- Գլազուրի համար՝
- շաքարի փոշի - 1 բաժակ
- հյութ նարինջի
Քայլերի հաջորդականություն
- Պահածոյացված անանասի հյութը լցնում ենք տարայի մեջ, ավելացնում ենք չամիչն ու այդպես թողնում 1-3 ժամ։
- Գազարը մաքրում ենք ու անցկացնում մանր քերիչով։ Նարնջի կեղևը նույնպես անցկացնում ենք քերիչով, որից հետո քամում ենք հյութն ու ավելացնում ենք ստացված զանգվածին։
- Գազարին ավելացնում ենք բլենդերով հարած անանասի հյութը, ավելացնում ենք չամիչը հեղուկի հետ միասին և բուսայուղը։ Մեղրը մի քիչ տաքացնում ենք, ավելացնում ստացված խառնուրդին ու խառնում ենք։
- Ընկույզը մանր կտրատում ենք, ալյուրը, կակաոյի փոշին, օսլան, սոդան ու փխրեցուցիչն անցկացնում ենք մաղով և խառնում ենք։
- Ալրային ու գազարի զանգվածները խառնում ենք, ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով ու բուսայուղով։
- Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ, հավասարապես տարածում ու դնում ենք ջեռոցի մեջ։ Թխում ենք 1 ժամ նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պատրաստ լինելուց հետո հանում ենք ջեռոցից, թողնում ենք, որ սառչի, ապա հեռացնում ենք յուղաթուղթը։
- Պատրաստում ենք գլազուրը, որի համար շաքարի փոշին խառնում ենք նարնջի հյութի հետ, տաք վիճակում լցնում ենք կարկանդակի վրա ու թողնում ենք, որ 2 ժամ սառչի։
Կարող եք վայելել Ձեր նախընտրությամբ ցանկացած ըմպելիքի հետ։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
կատարելապես
a