- Yield: 2 ժամ անց
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Գազարով և ձվով աղցան
Քայլերի հաջորդականություն
- Գազարը աղաջրի մեջ խաշում ենք (եռալուց հետո 20-25 րոպե եփում ենք)։
- Ձվերը եփում ենք (եռալուց հետո 10 րոպե եփում ենք)։ Վրան սառը ջուր ենք լցնում և սառեցնում։
- Սոխը կիսաշրջանաձև կտրատում ենք, այնուհետև կիսաշրջանները 2 մասի ենք բաժանում։
- Սոխը 5-10 րոպե բուսայուղի մեջ տապակում ենք` մինչև փափկի և թափանցիկ դառնա։
- Գազարը մաքրում ենք և անցկացնում ենք խոշոր քերիչով:
- Ձվերը մաքրում ենք և անցկացնում ենք խոշոր քերիչով ։
- Ընկույզը մանրացնում ենք։
- Գազարը, սոխը, ընկույզն ու ձվերը լցնում ենք աղցանամանի մեջ։
- Աղ և պղպեղ ենք անում, բուսայուղ լցնում և լավ խառնում։ 1-2 ժամ թողենում ենք սառնարանում, այնուհետև համտեսում:
Ի դեպ, համեղ գազարով աղցան ստանալու համար պետք է գազարը շատ չեփել, այլապես շատ կփափկի և քերիչով անցկացնելուց հետո խյուսի կվերածվի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Sra vra mayones kam ttvaser chenq avelacnum
Ays axcanin ttvaser kam mayonez chenq lcnum
Հասմիկ ջան, ցանկության դեպքում կարող եք թթվասեր ավելացնել 🙂
Anchap shnorhakalem patasxanelu hamar
Միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂
Блинчики из кабачков
Блинчики из кабачков — заслужили мою любовь! Я пеку их каждый день!
Получилось очень вкусно, советую и вам приятного аппетита!
Ингредиенты:
Кабачки 450 г.
Кефир 300 мл.
Яйца 4 шт.
Мука 350 г.
Масло подсолнечное 1 ст. л.
Петрушка 2 ст. л.
Соль 1 ч. л.
Сода 0,5 ч. л.
Масло сливочное для смазки блинчиков.
Приготовление:
Кабачок натереть на мелкой терке, отжать сок. Добавить, взбитые яйца, соль, кефир, порубленную петрушку и все перемешать. Постепенно добавляя муку, замешиваем не густое тесто. Добавить 1 ст. л. растительного масла, соду, перемешать. Дать постоять тесту 20 минут. Горячую сковороду смазать растительным маслом, формируем блинчик и жарим с обеих сторон до золотистого цвета. Готовый блинчик смазать сливочным маслом.
HargeliWWW. COOKS.AM xohararakan kayq,Shnorhavorumem cer Amanorn ev Surb Cnundn ,Cankanum em cez erkar tarineri kyanq ,ev misht tarm u hamex baxadratomser,Isk hima ancnenq axcanin ,shat shnorhakal em nman baxadratkmsi hamar,saht hamexe stacvel ev angam norutyune Amanori sexani hamar .Shnorhakalutyun
Հասմիկ ջան, անչափ շնորհակալ ենք ջերմ խոսքերի համար: Շնորհավոր Ամանոր 🙂