Գազարով տորթ
Բաղադրիչներ
- գազար - 250 գր
- ձու - 2 հատ
- ալյուր - 1 բաժակ
- բուսայուղ - 180 մլ
- ընկույզ - 0,5 բաժակ
- շաքարավազ - 1,5 բաժակ
- փխրեցուցիչ - 1,5 թ/գ
- կաթնաշոռ - 300 գր
- կարագ - 70 գր
- դարչին - ըստ ճաշակի
- կոճապղպեղ (имбирь) - ըստ ճաշակի
- մշկընկույզ (мускатный орех) - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Գազարը քերիչով անցկացնում ենք։
- Բուսայուղն ու շաքարավազը հարում ենք, ապա հատ-հատ ավելացնում ենք ձուն։
- Ստացվում է բաց գույնի զանգված։
- Ավելացնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը, 1/3 թ/գ մշկընկույզը, 1/3 թ/գ դարչինն ու 1/3 թ/գ կոճապղպեղն ու խառնում ենք։
- Ավելացնում ենք մանրացրած ընկույզը։
- Խմորային զանգվածին ավելացնում ենք գազարն ու լավ խառնում ենք։
- Ստացված խմորը լցնում ենք կարագապատ ձևամանի մեջ, գդալով հավասարեցնում ու թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պատրաստ լինելը ստուգում ենք փայտիկի միջոցով։
- Պատրաստ լինելուց հետո բիսկվիթը ջեռոցից հանում ենք ու թողնում ենք, որ սառչի։
- Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար կարագը, կաթնաշոռն ու շաքարի փոշին հարում ենք։
- Կրեմը պատրաստ է։
- Բիսկվիթը բաժանում ենք երկու մասի, դնում ենք պերգամենտի վրա և կրեմապատում ենք։
- Այնուհետև դնում ենք երկրորդ շերտն ու կրկին կրեմապատում ենք։ Տորթի կողային հատվածները պատում ենք մանրացրած ընկույզով։
- Տորթը զարդարում ենք հատապտուղներով կամ մրգերով, այնուհետև հեռացնում ենք պերգամենտը, զարդարում ենք հաղարջով, անանուխի տերևներով ու շաքարի փոշիով։
- Տորթը պատրաստ է։ Վայելում ենք։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Հետաքրքիր բաղադրատոմս է, Ամանոր է հիշեցնում։ բայց չեք ասի 180մլ ձեթը ուր մնաց՞
Շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել: Շնորհակալություն նկատելու համար: Խմորի մեջ կարագի փոխարեն պետք է լինի 180 մլ բուսայուղ: 🙂
Բաղադրիչների մեջ շաքարի փոշին նշված չէ: Որքան պետք է վերցնել?
Սիրելի Լիա, շաքարի փոշին պետք է շաղ տալ ըստ ճաշակի։ ։)
խոսքը կրեմի մեջ օգտագործվող շաքարի փոշու մասին է