- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Գաթա
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խորը ամանի մեջ խառնում ենք ալյուր, սոդան, վանիլինն ու սառեցրած կարագը: Ստացված զանգվածը տրորում ենք ձեռքերով վերածելով փշրանքի: Ստացված փշրանքի կենտրոնում անում ենք փոսիկ, այդ փոսիկի մեջ լցնում ենք թթվասերը, ավելացնում ենք ձվերն ու սպիտակուցը, խառնում ենք ստացված զանգվածը պատառաքաղով ու հունցում ենք փափուկ խմոր:
- Միջուկի համար առանձին ամանի մեջ լցնում ենք ալյուրն ու սառեցրած կարագը: Տրորում ենք ստացված զանգվածը ձեռքերով վերածելով փշրանքի, ապա ավելացնում ենք շաքարավազն ու վանիլինը և խառնում:
Պատրաստի խմորը բաժանում ենք 3 գնդի, յուրաքանչյուր գունդ գրտնակում ենք, բացում 3 մմ շերտով, վրան լցնում ենք պատրաստի միջուկը և փաթաթում ռուլետի ձևով:
Ստացված ռուլետները կտրատում ենք, տալով գաթայի տեսք, դնում պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա, վրան քսում ենք հարած դեղնուցն ու կաթը և թխում ջեռոցում 25-30 րոպե 180 աստիճանում:
- Պատրաստի գաթան հանում ենք ջեռոցից, թողնում որ սառչի և մատուցում:
Գաթայի միջուկի մեջ ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել մանրացված գետնանուշ կամ ընկույզ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
shat hamexer
Indz petq e macunov gatai baxadratoms@ vor@ shat chor e linum .Shat xhor xrtxrtan macunov gata
Բարև Ձեզ: Առաջարկում ենք պատրաստել ահա այս գաթան, որտեղ կեֆիրը ըստ ցանկության կարող եք փոխարինել մածունով: Հուսով ենք՝ կարողացքանք օգնել Ձեզ 🙂
http://www.cooks.am/%D5%A3%D5%A1%D5%A9%D5%A1-%D5%AF%D5%A5%D6%86%D5%AB%D6%80%D5%B8%D5%BE/
es sa arden parastelem der baxadratomsov shat hamexer
Ուրախ ենք որ հավանել եք 🙂
isk?
karox eq grel <> xmorexeni baxadratoms@
isk? karox eq grel <> xmorexeni baxadratoms@
Ներեցեք, որ խմորեղենի մասին է խոսքը? 🙂
Супер!
🙂
shat hamex er
Ուրախ ենք, որ հավանեցիք 🙂
Շատ կուզենայի տեսնել սառեցնովի գաթայի պատրաստման եղանակը:Իսկ ավելի շատ կուզենայի տեսնել թե ինչպես պետք է փաթաթել և կտրտել,որ ջեռոցից հանելուց հետո լավ բարձրացած (բացված) լինի:
Խանութից գնած սառեցնովի խմորով տարբեր ձևերով փաթաթել եմ բայց լավ չի բարձրանում,որովհետև ճիշտ չեմ փաթաթում:
Բարև Զեզ: Հարգելի մասնակից շուտով Ձեր ցանկացած բաղադրատոմսը կտեղադրվի 🙂
barevdzez es shat angam shertavor xmorem patrastum ev chgitem patjar@ inchumne vor ayn aytpes tulanume ev hajox chi stacvum….oqneq sxals shtkel
Բարև Ձեզ: Հարգելի մասնակից, պետք է հետևեք այս կանոններին.
1 Խմորը նախքան օգտագործելը պետք է տեղափոխեք սառցախցիկ: Թխվածք պատրաստելիս, այն պետք է բավականաչափ պինդ լինի և չհալչի:
2 Ջեռոցը պետք է միացնել միջին ջերմաստիճանի մակարդակի:
3 Ընթացքում ջեռոցը չպետք է բացել, որպեսզի թխվածքն ուռչի:
barev dez es shat kuzenay imanay muski idyali recept@ xndrumem greq
Բարև Ձեզ, ցավոք, մենք այդ բաղադրատոմսը չունենք 🙂
barev dzez es havanum em dzer arajarkac baxadratomser@ XNDRUM EM GREG CEZR SALATI BAXADRATOMS@
Բարև Ձեզ, ահա Կեսարի բաղադրատոմսը՝
http://www.cooks.am/%D5%A1%D5%B2%D6%81%D5%A1%D5%B6-%D5%AF%D5%A5%D5%BD%D5%A1%D6%80/
Barev dzez kaseq qani hat gataya linum?
Բարև Ձեզ, 18-20 գաթա է ստացվում 🙂
Shnorhakalutyun isk klini xmori mej karagi poxaren yux oktagorcem
Բարև Ձեզ, այո, կարող եք նաև այդպես պատրաստել 🙂
Shaaaat hamexer?
Շնորհակալություն 🙂
Barev dzez es gexardi gatai recept@ kuzenai imanal vor papuk e mi tesak.
Ay baxadratoms@ nman e ayd gatain?