- Yield: 25 րոպե անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Գետնանուշով թխվածքաբլիթ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- կարագ - 200 գր
- շաքարի փոշի - 130 գր
- ալյուր - 350 գր
- ձու - 1 հատ
- վանիլին - 1 պտղունց
- աղ - 1 պտղունց
- փխրեցուցիչ - 0,5 թ/գդ
- Ինչպես նաև՝
- ձվի դեղնուց - 1 հատ
- գետնանուշ - 65 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Բոլոր բաղադրիչները բացի ալյուրից լցնում ենք ամանի մեջ և լավ հարում: Կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրը և խմոր հունցում:
- Խմորը գրտնակում ենք և մեր նախընտրած ձևով կտրատում: Դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և 20 րոպեով տեղափոխում սառնախցիկ:
- Գետնանուշը կեղևազրկում և մանրացնում ենք: Խմորը հանում ենք սառցախցիկից և վրան ձվի դեղնուց քսում:
- Այնուհետև թաթախում ենք մանրացված գետնանուշի մեջ:
- Կրկին դնում ենք նույն ձևամանի մեջ և թխում 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե:
- Ահա և վերջ:
- Թեյելու ժամանակն է:
Շատ համեղ թխվածքաբլիթ է ստացվում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
shat shnorhakal em cooks.am,erek portsetsi dzer shtap gatan ttvaserov ,shaaat hamegh er ev papuk….ev nayum em bolor meknabanutyunnere te inchpisi sirov u hamberatarutyamb ek patasxanum bolorin….merci. France
Բարև Ձեզ:)) Անչափ շնարհակալ ենք, որ գնահատում եք մեր աշխատանքը 🙂
Es patrastel em bayc xmor@ hnaravor chexav grtnakel, kaseq etpes piti lini
Բարև Ձեզ, կարող եք մի փոքր ջուր ավելացնել և խմոր հունցել 🙂