- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Գուակամոլե
Գուակամոլեն մեքսիկական խոհանոցի շատ հայտնի սոուս է, որի հիմնական բաղադրիչը ավոկադոյի և լայմի կամ կիտրոնի հյութն է: Սոուսը շատ հաճախ մատուցում են եգիպտացորենի չիպսերի հետ:
Բաղադրիչներ
- ավոկադո - 2 հատ
- լոլիկ - 200 գր
- սոխ - 100 գր
- հյութ կիտրոնի - 3 ճ/գդ (կամ լայմի)
- տաքդեղ չիլի - կես հատ
- սխտոր - 2–3 պճեղ
- աղ - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Սոխն ու սխտորը մանրացնում ենք: Չիլին մաքրում ենք և մանր կտրատում: Լոլիկները կեղևազրկում ու մանր կտրատում ենք, ավոկադոն մաքրում և պտղամիսը տրորում ենք, ինչից հետո ավելացնում ենք կիտրոնի հյութը և խառնում: Ավելացնում ենք լոլիկը, սոխն ու սխտորը, չիլին ու խառնում: Ցանկության դեպքում կարելի է սոուսը բլենդերում հարել՝ ավելի համասեռ կազմություն ստանալու համար և աղ ավելացնել:
- Ահա և վերջ:
Գուակամոլե պատրաստելիս շատ կարևոր է, որ ավոկադոն թարմ լինի, քանի որ նրանից է կախված սոուսի համն ու որակը 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: