- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 10-20 minutes
Դասական չիզբուրգեր
Բաղադրիչներ
- միս տավարի (աղացած) - 400 գր
- լոլիկ - 1 հատ
- սոխ - 1 գլուխ
- հազարի թերթեր - 1 կապ
- պանիր - 3 կտոր
- կետչուպ - ըստ ճաշակի
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- հաց սպիտակ - 3 հատ (համբուրգերի)
Քայլերի հաջորդականություն
- Լոլիկը բարակ օղակաձև կտրատում ենք։ Վերցնում ենք հազարի տերևները։ Սոխը խոշոր քերիչով անցկացնում ենք։ Կարող ենք նաև կարմիր սոխ վերցնել։
- Ֆարշը աղով և պղպեղով համեմում ենք։ Ձեռքերը ջրի մեջ թրջում ենք և 3 հատ կոտլետ ենք ձևավորում։ Կարող ենք կոտլետները մի քիչ մեծ պատրաստենք, քանի որ տապակվելուց դրանք չափերով փոքրանալու են։
- Համբուրգերի հացերը կիսում ենք և գրիլի կամ թավայի մեջ տապակում։
- Համբուրգերի հացի ներքևի կեսը կետչուպ ենք քսում կամ էլ ցանկացած այլ սոուս։ Վրայից սոխ ենք դնում։
- Կոտլետները գրիլի կամ թավայի մեջ յուրաքանչյուր կողմից տապակում ենք մինչև պատրաստ լինելը։ Կարող ենք տարբեր աստիճանի տապակված կոտլետներ ստանալ` կախված այն բանից, թե ինչքան ենք տապակում։
- Պատրաստի կոտլետները դնում ենք կետչուպով և սոխով համբուրգերի հացիկի վրա։ Վրան դնում ենք պանիր կտորը, ապա վրան դնում ենք օղակաձև կտրած լոլիկը։
- Համբուրգերի հացի վերևի մասը պատում ենք որևէ սոուսով, օրինակ` մայոնեզ, մանանեխ կամ սոուս-տարտար։ Լոլիկի վրայից չենք մոռանում հազարի տերև դնել։
Դասական չիզբուրգեր պատրաստելիս սոուսների հարցում կարող ենք ազատ լինել, այսինքն վերցնում ենք ցանկացած սոուս` ըստ ճաշակի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
shat lavne
🙂