- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 20 minutes
- Cook Time: 30-35 minutes
Դդումով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կարտոֆիլն ու դդումը մաքրում ենք, մեծ կտորներով կտրատում և եփում (շոգեեփ սարքի մեջ 30 րոպե է տևում)։
- Գլուխ սոխը բարակ կիսաշրջանաձև կտրատում ենք, կաղամբը քերում ենք կամ բարակ կտրատում։ Սոխն ու կաղամբը 20մլ բուսայուղի մեջ տապակում ենք` մինչև ոսկեգույն երանգ ստանանք։
- Դդումն ու կարտոֆիլը խյուսի ենք վերածում, ավելացնում ենք 50մլ բուսայուղը և
սպիտակաձավարը և աղ ենք անում։ Լավ խառնում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանանք։ Հանվող ձևամանը պատում ենք 5մլ բուսայուղով, վրան ենք լցնում սպիտակաձավարը (կամ չորահացը)։
- Բանջարեղենային խյուսի կեսը լցնում ենք ձևամանի մեջ և հավասարեցնում։ Վրան ենք լցնում սոխով և կաղամբով միջուկը։
- Միջուկի վրա ենք լցնում մնացած խյուսը, հավասարեցնում ենք և 5մլ բուսայուղով պատում։ Բուսայուղը քսելու համար սիլիկոնե վրձիններն են հարմար։
- Ջեռեփուկը տեղափոխում ենք մինչև 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և 30-35
րոպե թխում ենք մինչև ամբողջությամբ պատրաստ լինի։ Կարող ենք մատուցել և որպես առանձին ուտեստ և որպես խավարտ։ Ջեռեփուկը շատ համեղ է , ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։
Բարի ախորժակ։
Այսպիսի ջեռեփուկ պատրաստելիս, կարող ենք միջուկը փոփոխել` ըստ ցանկության։ Օրինակ կաղամբը կարող ենք ծաղկակաղամբով կամ բրոկկոլիով փոխարինել, նույնպես համեղ կլինի 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
cooks.am դուք պարզապես հրաշալի եք: Շնորհակալություն Ձեր պրոֆեսիոնալ թիմին:
Հարգելի Լևոն, անչափ շնորհակալ ենք Ձեր գնահատանքի համար։ Շնորհակալ ենք նաև, որ օգտվում եք մեր կայքի բաղադրատոմսերից։ ?