

- Yield: 1 օր անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Ելակի մուրաբա
Քայլերի հաջորդականություն
- Ելակի պոչերը հեռացնում ենք, 4-6 մասի բաժանում և շերտ-շերտ շարում ամանի մեջ՝ հերթագայելով շաքարավազի շերտով: Այդպես թողնում ենք ողջ գիշեր (սենյակային ջերմաստիճանում): Այդ ընթացքում ելակից հյութ է դուրս գալիս, և շաքարավազը լուծվում է այդ հյութի մեջ (անհրաժեշտության դեպքում կարող ենք զգուշորեն գդալով խառնել):
- Ապակե տարաները ստերիլացնում ենք, մուրաբան լցնում տաք տարաների մեջ և կափարիչով ծածկում: Պահում ենք սառնարանում:
- Ահա և վերջ:
Այսպիսի մուրաբա պատրաստողներն իրենց աշխատանքից գոհ կմնան հատկապես ձմռանը, երբ կհամտեսեն թարմ ելակներն ու կզգան ամռան բույրը 🙂
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: