- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Ելակով տորթ “Նրբություն”
Բաղադրիչներ
- ձու - 6 հատ
- շաքարավազ - 6ճ/գդ
- ալյուր - 3-4ճ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1թ/գդ
- նարինջ - 1 հատ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 250մլ
- շաքարի փոշի - 3ճ/գդ
- ելակ - 250գր (միջուկի համար)
- վանիլին - 1/2 թ/գդ
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձվի դեղնուցները լավ հարեք շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը և ծավալով ավելանալը, ավելացրեք նարինջի մանր քերած կեղևը, ալյուրը, վանիլինը և փխրեցուցիչը: Լավ խառնեք: Եթե զգաք խմորը շատ պինդ է, ապա ավելացրեք մի քիչ կաթ:
- Ձվի սպիտակուցները հարեք մինչև փրփուրի առաջացումը, ապա լցրեք խմորի մեջ և զգուշությամբ խառնեք:
Ձևամանը պատեք բուսայուղով, ապա հատակին փռեք պերգամենտային թուղթ և լցրեք խմորը:
- Թխեք ջեռոցում 35-40րոպե 160աստիճանում:
- Պատրաստի բիսվիթը սառեցրեք, բաժանեք 2 մասի, ապա վրան ճզմելով շաղ տվեք նարինջի հյութը (կես նարինջը բավական է բիսկվիթի 2շերտի համար):
- Սերուցքը լավ հարեք շաքարի փոշու հետ, ավելացրեք վանիլինը: Պետք է հարել մինչև պինդ փրփուրի առաջացումը:
Սկսեք հավաքել տորթը: Բիսկվիթի առաջին շերտի վրա քսեք կրեմի կեսը, վրան շարեք կտրատված ելակները:
- Այնուհետև դրեք բիսկվիթի երկրորդ շերտը: Տորթի վրան և կողքերը պատեք կրեմով:
- Ցանկության դեպքում վրան շաղ տվեք մանրացված ընկույզ և զարդարեք ելակով:
Եթե ժամանակ կա, գերադասելի է, որ “Նրբություն” տորթը մինչև մատուցելը 3-4 ժամ մնա պատրաստի վիճակում, որպեսզի կրեմը ներծծվի բիսկվիթի մեջ և ստանա իր իսկական նուրբ համը:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
isk bac slivkan inchqan jamanak sarnaranum kareli e pahel??
Մեկ կամ երկու օր 🙂
Nuyn dzer tvac baxadratomsov patrasteci bayc xmory nstec hargeli xoharar kaseq sxaly vortexic karox e linel?
Shat mersi
Խնդրեմ 🙂
Որքա՜ն եք հեշտացնում մեր գործը: Ամենավատ տնտեսուհին անգամ կարող է հրաշքներ գործել խոհանոցում Ձեր օգնությամբ:
Հարգելի Սվետա, ուրախալի է լսել նման խոսքեր: Շնորհակալ ենք, որ գնահատում եք մեր աշխատանքը 🙂 Միշտ պատրաստ ենք օգնել
Ես 15 տարեկան եմ ու նոր եմ այսպիսի թխվածքներ պատրաստել սովորում և սա ինձ իրոք օգնեց
Սիրելի Լիլիթ, շատ ուրախ ենք օգտակար լինելու համար։ Շարունակեք պատրաստել ու բացահայտել համեղ խոհանոցի գաղտնիքները։ 🙂