- Yield: 15 րոպե անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 60 minutes
Թաբուլե
Թաբուլեն արևելյան աղցան է, որի հիմնական բաղադրամասերն են կազմում բլղուրն ու մանր կտրտած մաղադանոսը։ Այս կերակրատեսակի հայրենիք են հանդիսանում այնպիսի երկրներ,
ինչպիսիք են Լիբանանը ու Սիրիան, այնտեղ թաբուլեն մատուցվում է աղցանի տերևների վրա։
Թաբուլեն ընդհանրապես շատ բազմատեսակ է լինում: Մարոկկոյից մինչև Պակիստան բազմաթիվ երկրներում պատրաստում են այս աղցանը, ամեն մեկը՝ յուրովի:
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Թրջում ենք բլղուրը եռման ջրում և թողնում 1-1,5 ժամ (փակ կափարիչով), ապա քամում ենք ավելորդ հեղուկը քամիչի միջոցով:
- Առանձին ամանի մեջ լցնում ենք մանր կտրատած լոլիկը, անանուխը, մաղադանոսը, կանաչ սոխն ու խառնում:
- Ապա ավելացնում ենք թրջած բլղուրը, կիտրոնի հյութը, աղն ու ձիթայուղը և խառնում:
Ստացված աղցանը թողնում ենք, որ հանգստանա 15 րոպե և մատուցում ենք:
Ցանկության դեպքում կարելի է փոխարինել թաբուլեում բլղուրը կուս-կուսով 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shat hamex axcan er shnorhakalutyun.
Սիրելի Ավա, շատ ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել։ ։)
bayc tabulei mej glux sox cen gcum
Սիրելի Մարիամ, Թաբուլեն պատրաստվում է կանաչ սոխով։ ։)
aystex grac e sox 1/2 hat bayc tabulei mej glux sox cen gcum sox kanach1j/g
Առանձին ամանի մեջ լցնում ենք մանր կտրատված սոխը, լոլիկը, անանուխը, մաղադանոսը, կանաչ սոխն ու խառնում:
Սիրելի Էմմա, շնորհակալություն ուշադրության համար։ Վրիպակն արդեն ուղղվել է, կարող եք պատրաստել ու վայելել։ 🙂
Ոչ թե ՄաՌոկկո, այլ` ՄաՐոկկո:
Հարգելի ՍԱՍ, շնորհակալություն ուշադրության համար: 🙂
Kareli e mi kap petrushka mi kap hemem kam samit el ogtagorcel te miayn maxadanosov e lav stacvum ??