- Yield: 6-7 ժամ անց
- Prep Time: 40 minutes
- Cook Time: 60 minutes
Թեղին հնդկահավի մսով և պիստակով
Բաղադրիչներ
- պիստակ - 50 գր
- հնդկահավ - 500 գր (կրծքամիս)
- ձու - 1 հատ
- օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 1 ճ/գդ
- սերուցք մինչև 20% յուղայնությամբ - 50 մլ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- ծիտրոն - ըստ ճաշակի
- մշկընկույզ (мускатный орех) - ըստ ճաշակի
- բեկոն - 100 գր
- հնդկահավ - 500 գր (կող)
Քայլերի հաջորդականություն
- Հնդկահավի միսը լվանում և չորացնում ենք:
- Կրծքամիսը մանր կտորների ենք բաժանում, իսկ կողը` աղում: Խճողակի մեջ ավելացնում ենք ձուն, սերուցքը, կրծքամիսը, օսլան, աղն ու պղպեղը:
- Պիստակները կեղևազրկում ենք:
- Մշկընկույզն ավելացնում ենք մսային խառնուրդին:
- Ձևամանին փայլաթիթեղ ենք դնում, բեկոնը շարում այնպես, որ ծայրերը ձևամանից դուրս մնան: Բեկոնի վրա լցնում ենք խճողակը և հավասարեցնում: Վրան ծածկում ենք բեկոնի ծայրերով և կրկին փայլաթիթեղ փռում:
- Ջեռոցը 180 աստիճան տաքացնում ենք, տերրինը եփում ենք գոլորշու վրա: Դրա համար ջեռոցի վերին մակարդակում դնում ենք միսը, իսկ տակը` տաք ջրով աման: Եփում ենք 60 րոպե, եթե անհրաժեշտ է ևս 20 րոպե:
- Հանում ենք ջեռոցից և զգուշությամբ դատարկում մսի արգանակը, այնուհետև կրկին փայլաթիթեղով ծածկում ենք, վրան ծանրություն դնում և մի քանի ժամով տեղափոխում սառը տեղ:
- Ահա և վերջ:
Հնդկահավի մսով և պիստակով այս յուրահատուկ թեղինը խոստանում է իր համով ապշեցնել բոլորին 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Добрый день!Подскажите, пожалуйста, а фисташки солёные или сырые?
Добрый день ? обычно просто натереть надо чуть, пару щепоток вполне достаточно будет. Просто свеже-натертый мускат всегда ароматнее. Но если нет, вполне сойдет и порошок ?
Фисташки можно и так, и так, но по нашему вкусу соленые лучше ?
И у Вас на картинке это целый мускатный орех?можно молотый добавить и примерно сколько?Спасибо?