- Yield: 12 ժամ անց
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Թթվասերով տորթ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 3 հատ
- խտացրած կաթ - 400 մլ
- թթվասեր - 150 գր + 30գր
- ալյուր - 200 գր
- փխրեցուցիչ - 5 գր
- կակաո - 30 գր
- Կրեմի համար՝
- թթվասեր - 500գր
- շաքարավազ - 200 գր
- ընկույզ - 100 գր
- Ձևավորման համար՝
- շոկոլադ սև - 30 գր(քերած)
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձուն, 150գր թթվասերն ու խտացրած կաթը խառնում ենք և լավ հարում։
- Այնուհետև ավելացնում ենք մաղած ալյուրն ու փխրեցուցիչը և շարունակում ենք խառնել մինչև թանձր, բայց ծորացող համասեռ զանգված ստանանք։
- Խմորի մի մասը լցնում ենք յուղով պատված ձևամանի մեջ և մոտ 20 րոպեով(կախված շերտերի հաստությունից) տեղափոխում մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։ Մնացած խմորի մեջ ենք ավելացնում կակաոն և 30գր թթվասերը(քանի որ կակաոն խմորն ավելի թանձր կդարձնի)։ Լավ խառնում ենք և նախորդի պես թխում։
- Կրեմի համար շաքարավազը թթվասերի հետ հարում ենք այնքան մինչև շաքարավազը լուծվի։ Շաքարավազի փոխարեն կարող ենք շաքարի փոշի օգտագործել(ավելի լավ է լուծվում)։
- Ընկույզը խոշոր կտրատում ենք և ավելացնում թթվասերային կրեմի մեջ։
- Պատրաստի շերտերը սառեցնում ենք և յուրաքանչյուրը 2 մասի բաժանում։ Սովորաբար հորիզոնական ենք կտրում, բայց եթե շերտերը բարակ են կարող ենք ուղղահայաց կտրել։
- Շերտերի վրա կրեմ ենք քսում և իրար վրա դնում։ Կրեմը պետք է շատ լինի, որպեսզի տորթը փափուկ լինի։
- Տորթի վրայից և կողքերից կրեմ ենք քսում և ըստ ճաշակի ձևավորում (այս նկարի մեջ շոկոլադե քերուկ է օգտագործված)։ Մի քանի ժամով (ավելի լավ է գիշերը թողնել սառնարանում) տեղափոխում ենք սառնարանը։ Ապա հանում ենք և մատուցում:
Այս տորթը բավականին հագեցնող է, այնպես որ թեյի հետ պետք է մատուցել փոքր կտորներով 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shaaaat hamex enn
Համեղ ու միառժամանակ գեղեցիկ 🙂
shaaaaaat hamex u axorjali e
Ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր է եկել 🙂
sat lavna
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Shat lavn e
Ուրախ ենք, որ հավանում եք 🙂
shat hamex e
Shat hamexa .
Համեղ և գեղեցիկ 🙂 Ուրախ ենք, որ Ձեզ դուր եկավ 🙂
Очень забавно
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
ЧТЕСНВАЦ Е
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
SHAT HAMEX ER
очень фкусно мне понравилась
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Shat hamer e mersi reception hamar
Հարգելի Մարիամ, շատ ուրախ ենք, որ բաղադրատոմսերը Ձեզ դուր են գալիս 🙂
Knereq indz garan eraxi baxadratoms kaseq???
Բարև Ձեզ: Եթե Դուք ցանկանում եք աղացած մսով լցոնված սմբուկի բաղադրատոմսը, ապա խնդրում ենք հետևել մեր կայքի թարմացումներին, քանի որ շուտով այն կտեղադրվի 🙂