- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 100 գր
- օսլա (крахмал) - 30 գր
- բուսայուղ - 2 ճ/գ
- շաքարավազ - 2 ճ/գ
- կաթ - 1 ճ/գ
- ձու - 1 հատ
- վանիլային շաքար - 1 թ/գ
- փխրեցուցիչ - 1/2 թ/գ
- աղ - 1 պտղունց
Քայլերի հաջորդականություն
- Ալյուրը, օսլան ու փխրեցուցիչը խառնում ենք։
- Տարայի մեջ լցնում ենք մյուս բաղադրիչները՝ բուսայուղը, շաքարավազը, վանիլային շաքարը, կաթը, ձուն և աղը։
- Բաղադրիչների խառնուրդը ձեռքով թեթևակի հարում ենք։
- Խմորը վերածում ենք գնդի։ Եթե ստացվում է կպչուն խմոր, ապա անհրաժեշտության դեպքում ալյուրն ավելացնում ենք։
- Խմորը բացում ենք՝ ստանալով 2 մմ հաստությամբ խմորաշերտ։ Այն դժվարությամբ է բացվում, քանի որ քիչ քանակությամբ յուղ է պարունակում։
- Բաժանում ենք խորանարդաձև կտորների և պատառաքաղի օգնությամբ անցքեր ենք անում։
- Թխում ենք 10-15 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Ստացվում են նուրբ ու թեթև թխվածքաբլիթներ։
Թխվածքաբլիթները մատուցում ենք թե՛ տաք, թե՛ սառը վիճակում կաթի, թեյի կամ հյութի հետ։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Փխրեցուցիչն ինչի՞ համար է եթե չի թթվում
Սիրելի Շողիկ, փխրեցուցիչի մասին կարող եք մանրամասն կարդալ հետևյալ հղումով՝ http://www.cooks.am/ingredients/%D6%83%D5%AD%D6%80%D5%A5%D6%81%D5%B8%D6%82%D6%81%D5%AB%D5%B9/
isk kraxmal@ ampayman e?
Այո, սիրելի ընթերցող, պարտադիր է։ ։)