- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ առանց ալյուրի
Բաղադրիչներ
- յուղ կոկոսի - 25 գր
- հնդկական ընկույզ - 100 գր
- բանան - 1 հատ
- շաքարավազ - 70 գր
- դարչին - 1 թ/գ
- կակաո - 3 ճ/գ
- սոդա - 1/2 թ/գ
- պնդուկ - 2 ճ/գ
Քայլերի հաջորդականություն
- Հնդկական ընկույզն աղում ենք։
- Պնդուկը նախօրոք լվացնում ենք, տապակում ու հեռացնում ենք կեղևը։ Բանանը հարում ենք բլենդերով։ Փոքրիկ կաթսայի մեջ լցնում ենք շաքարավազը, կոկոսի յուղը, դարչինն ու բանանի խյուսը և դնում ենք կրակի վրա ու անընդհատ խառնում։
- Ավելացնում ենք հնդկական ընկույզն ու խառնում ենք, ապա լցնում ենք սոդան ու կրկին խառնում։
- Կաթսան հանում ենք կրակի վրայից ու զանգվածը լցնում ենք մեկ այլ տարայի մեջ։
- Ավելացնում ենք կակաոն ու 10 րոպե թողնում ենք սառնարանում։
- Թխվածքաբլիթները ձևավորում ենք ըստ ցանկության, դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ ու 12-15 րոպե թխում ենք նախօրոք 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Մեր համեղ թխվածքաբլիթները պատրաստ են։
Համեղ թխվածքաբլիթներից հրաժարվելը շատ դժվար է։ Այս թխվածքաբլիթը պատրաստվում է առանց ալյուրի, թեթև է, բայց միևնույն ժամանակ շատ համեղ ու հագեցնող։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: