- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 30 minutes
Թխվածքաբլիթ “Ամարետտի”
Բաղադրիչներ
- ձու - 3 հատ (սպիտակուց)
- շաքարավազ - 450-500գր
- ալյուր նուշի - 450-500գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Խառնում ենք նուշի ալյուրն ու շաքարավազը:
- Հարում ենք ձվի սպիտակուցը, ավելացնում խառնած ալյուրն ու շաքարավազը:
- Ստացված խմորից պատրաստում ենք փոքրիկ գնդիկներ (անհրաժեշտության դեպքում կարելի է թրջել ձեռքերը) և շարում նախապես պերգամենտային թղթով պատած տապակի վրա:
- Թխում ենք ջեռոցում 15-30 րոպե 150 աստիճանում:
- Պատրաստի թխվածքաբլիթը թողնում ենք սառչի և կարելի է համտեսել:
Այս քանակությամբ մթերքից ստացվում է 60 թխվածքաբլիթ “Ամարետտի”, որը կարելի է վայելել մեկ բաժակ էսպրեսսոյի կամ թեյի հետ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Nushi alyuri poxaren sovorakan alyur chi lini
Hasmik ջան այս թխվածքաբլիթի հիմնական բաղադրիչը նուշի ալյուրն է, եթե փոխարինեք այն սովորական ալյուրով, ապա կստացվեն պարզապես թխվածքաբլիթներ, այլ ոչ ամարետտի 🙂
ShAt shnorakalutyun patrastecik shat hamex er
Շնորհակալ ենք, որ վստահում եք մեզ 🙂
ներողություն, իսկ որտեղից կարող եմ ձեռք բերել նշի ալյուր
Սիրելի Թամարա, նշի ալյուր կարող եք պատրաստել այս եղանակով՝ https://www.cooks.am/interest/%D5%AB%D5%B6%D5%B9%D5%BA%D5%A5%D5%BD-%D5%BA%D5%A1%D5%BF%D6%80%D5%A1%D5%BD%D5%BF%D5%A5%D5%AC-%D5%B6%D5%B8%D6%82%D5%B7%D5%AB-%D5%A1%D5%AC%D5%B5%D5%B8%D6%82%D6%80/ ։)