- Yield: 15 րոպե անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Թխվածքաբլիթ «Բուշե»
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ալյուր - 70 գր
- շաքարավազ - 60 գր
- ձվի դեղնուց - 3 հատ
- ձվի սպիտակուց - 3 հատ
- Կրեմի համար՝
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 180 մլ
- շաքարի փոշի - 1 ճ/գդ
- Ինչպես նաև՝
- շոկոլադ սև - 100 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Դեղնուցները 30 գր շաքարավազի հետ լավ հարում ենք, սպիտակուցները հարում ենք մնացած շաքարավազի հետ, այնուհետև զանգվածները միացնում ենք: Այս ամենից հետո կամաց-կամաց լցնում ենք մաղած ալյուրը և թիակով խառնում:
- Յուղաթղթի վրա շրջաններ ենք գծում և վերջինս դնում ձևամանի մեջ: Այնուհետև խոհարարական պարկի օգնությամբ լցնում ենք խմորը և 20 րոպեով տեղափոխում նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
- Ջեռոցից հանում ենք և 4-5 ժամ հովացնում:
- Շոկոլադը հալեցնում ենք և զգուշությամբ թխվածքաբլիթը ջնարակապատում:
- Հարում ենք սերուցքն ու շաքարի փոշին և խոհարարական պարկի միջոցով ձևավորում թխվածքաբլիթը:
- Այնուհետև դնում են երկրորդ ջնարակապատ թխվածքաբլիթը և ցանկության դեպքում զարդարում:
- Ահա և վերջ:
Թխվածքաբլիթ պատրաստելն այսուհետ շատ հեշտ ու հաճելի գործընթաց կդառնա 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Մի բան կարող եմ հարցնել ձվի դեղնուցները և սպիտակուցները քանի րոպե պետք է հարել
Սիրելի Անժելա, հարում ենք այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված։ ։)
Մի հարց տորթի հետ կապված, սերուցքով տորթի վրա կարելիա մարցեպան փռել?
Բարև Ձեզ, սիրելի Անժելա, սերուցքով տորթի վրա մարցեպան դնել հնարավոր չէ․ այն չի կարող մնալ։ 🙂
Բարև ձեզ մի բան կարող եմ հարցնել 14 ձվով հնարավոր է բիսկվիտ թխել եթե հնարավոր է ապա ամեն մի ձվին 1 ճ/գդ շաքարավազ և այլուր պետք է ավելացնել ?
և քանի րոպե պետք է հարել խմորը 14 ձվի դեպքում?