- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Թխվածք խտացրած կաթով
Բաղադրիչներ
- թխվածքաբլիթ - 300գր (փխրուն)
- կարագ - 80գր
- խտացրած կաթ - 400մլ
- ձու - 3 հատ (դեղնուց)
- կիտրոն - 1/2 հատ
Քայլերի հաջորդականություն
- Կտրատում ենք թխվածքաբլիթը, ավելացնում ենք խորանարդիկներով կտրատված սառը
կարագը ու ձեռքերով տրորելով վերածում զանգվածը փշրանքի:
Ստացված զանգվածը լցնում ենք ձևամանի մեջ և թխում 15 րոպե 180 աստիճանում:
- Հարում ենք ձվի դեղնուցներն ու խտացրած կաթը, ապա կրեմի մեջ քամում ենք
կիտտրոնի հյութը և շարունակում հարել ևս 5 րոպե:
- Հանում ենք թխվածքը ջեռոցից, վրան լցնում կրեմը, գդալով հարթեցնում և կրկին դնում ջեռոցի մեջ 10 րոպեով:
- Պատրաստի թխվածքը հանում ենք ջեռոցից, թողնում որ սառչի և մատուցում:
Մատուցելիս զարդարեք խտացրած կաթով թխվածքը հատապտուղներով, կտրատված մրգերով կամ քերած շոկոլադով 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Inch chapi dzevamani mej?
Համեղ է??