- Yield: 1 ժամ անց
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 25 minutes
Թխվածք «Մրջնաբույն»
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 2 հատ
- կարագ - 200գր
- շաքարի փոշի - 1ճ/գդ
- փխրեցուցիչ - 1/2թ/գդ
- ալյուր - 500գր
- Ինչպես նաև՝
- խտացրած կաթ եփված - 1 բանկա
- շոկոլադ կաթնային - 50գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Փափկած կարագը հարել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել ձուն և շարունակել հարել:
- Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ, ապա ավելացնել ձվային զանգվածին և հունցել փափուկ խմոր: Շատ կարևոր է. որ խմորը հունցեք շատ արագ և չափից ավել չտրորեք այն, որպեսզի ստանաք նուրբ և փխրուն: Հակատակ դեպքում խմորը կդառնա պինդ և ձգվող:
- Խմորը կլորացնելով վերածել գնդի, փաթաթել ցելոֆանով և տեղափոխել սառնարան 30-40 րոպեով:
- Պատրաստի խմորը անցկացնել մսաղացով՝ ստանալով երկար պարաններ, ապա հավասարաչափ փռել դրանք պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա:
- Թխել ջեռոցում 20-25 րոպե 200 աստիճանում մինչև նուրբ ոսկեգույն երանգի առաջացումը:
- Թողնել թխվածքը սառչի, ապա տեղադրել մեծ ամանի մեջ և ձեռքերով խառնելով վերածել փշրանքի: Վրան լցնել եփված խտացրած կաթը և լավ խառնել:
- Ստացված զանգվածից 1-ական ճ/գդ լցնել կեքսերի համար նախատեսված թղթե ձևամաների մեջ, վրան տարածել մի քիչ հալեցրած շոկոլադ և մատուցել:
Երևի չկա մեկը, ով չի սիրում մրջնաբույն փոքր ժամանակից 🙂 Օգտվեք մրջնաբույն պատրաստելու այս բաղադրատոմսից և հիացրեք Ձեր սիրելիներին այս նրբաճաշակ և համեղ թխվածքով:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Lavna
Uzum em ays bolor@ sovorel
Մարիա ջան, օգտվեք մեր բաղադրատոմսերից՝ հետևելով բոլոր ցուցումներին, և անպայման կպատրաստեք “Շեֆ խոհարարի” նման 🙂
Shat lavna es der 12 tarekan em bayc uzum em sovorel
Ողջունելի է 🙂
Sat lavn e
Yes porceci u shat lav stacvec,mersi shat vor espes manramasn bacatrumeq
Ուրախ ենք, որ կարողացել ենք օգտակար գտնվել Ձեզ 🙂
Isk epveluc het hesht pshrvec.ttavan alyurov patel eiq te che?
Isk qani hate motavorapes stacvum ays parunakutyunic?
10-12 հատ 🙂
Isk ete uzum enq vor mrjnabuyn@ stacvi mot 30 hat?
Aysinqn bolor baghadrichneric petq e krknaki ogtagorcenq te inchpes?
Այո, Լուսինե ջան պետք է կրկնակի լինեն բաղադրիչները 🙂
SHNORHAKALUTYUN. ANPAYMAN KPORCEM
Խնդրեմ 🙂
isk mek harc kareli shaqari poshin qixh ce
Ոչ հարգելի մասնակից այս բաղադրատոմսի համար մեզ 1 ճ/գդ շաքարի փոշի է հարկավոր 🙂
Isk alyhra karoxa shate?xmor@ lav chi kpnum
knereq pxrecucic@ es tncel cem haskanum vorna
Սիրելի Անի, փխրեցուցիչի մասին մանրամասն կարող եք կարդալ հետևյալ հղումով՝ http://www.cooks.am/ingredients/%D6%83%D5%AD%D6%80%D5%A5%D6%81%D5%B8%D6%82%D6%81%D5%AB%D5%B9/
Isk alyur@ karoxa shat e, xmor@ lav chi kpnum irar?
Հարգելի Աննա, այս բաղադրատոմսի համար մեզ 500 գր ալյուր է անհրաժեշտ 🙂
Es 2 porci sarqeci aysinqn 1 kgov,karox eq asel inchic karox e linel vor normal cher kpnum xmor@ irar,msaxacov axalis el henc manr er durs galis mejic
Աննա ջան, իսկ ձվի և կարագի քանակը Դուք կրկնապատկե՞լ եք:
ayo iharke))) 4 dzu, 400 g. karag. Karoxa alyur@ astichanabar e harkavor lcnel?Te miangamic?
mrjnanocnery kpcnelu hamar miayn xtacrac kat harakavor che ayl nayev mexr aynpes che?
Բարև Ձեզ հարգելի մասնակից, այս բաղադրատոմսում մեզ միայն խտացրած կաթ է հարկավոր, սակայն ցանկության դեպքում կարող եք մի փոքր մեղր ավելացնել 🙂
Ես փորձեցի ու շատ լավ ստացվեց, թեթև ու նուրբ համ ուներ,կարծում եմ փոփոխությունների կարիք չունի բաղադրատոմսը))
Վարդուհի ջան, անչափ շնորհակալ ենք մեր բաղադրատոմսերը բարձր գնահատելու համար: 🙂
Lavner karelia porcel
Փորձեք Լիլիթ ջան 🙂
isk shaqari poshu poxaren uxxaki shaqaravaz karox enq avelacnel ?
Այո, կարելի է փոխարինել շաքարավազով:
Aysor kpatrastem yev anpayman kterekacnem te injpes stacvet
Պատրաստեք Օֆելյա ջան, կսպասենք 🙂
Shat hamer stacvet shat shnorakal em recepti hamar apreq
Ուրախ ենք, որ հավանել եք Օֆելյա ջան 🙂
Շատ համեղ էր կարևորը որ հեշտ և արագ ստացվեց
Ուրախ ենք, որ հավանել եք 🙂
Xndrum em aseq indz, msaxac chunem, ayl kerp inchpes kareli e patrastel
Բարև Ձեզ, ցավոք, մրջնաբույնի համար պետք է պատրաստի խմորն աղաք, այլ կերպ չեք կարող մանրացնել:
Կարող եք նաև քերիչով անցկացնել
Հնարավոր է նաև քերիչով անցկացնել 🙂
Xmory dzerqov huncel te harichov?? Shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ: Խմորը պետք է ձեռքով հունցեք:
Ինձ մոտ էլ ստացվեց,,շատ շնորհակալություն Շեֆ խոհարար ջսաաաաան??
Հրաշալի է, Մարիամ ջան 🙂
Aseq xndrumem, karagy karox enq poxarinel dzetov.
Բարև Ձեզ, պետք է կարագ պատրաստեք 🙂
Barev dez, xndrum em kogneq ind patrastem mexrov tort, inchpes porcum em chi stacvum?
Բարև Ձեզ, ահա մեղրով տորթերի բոլոր բաղադրատոմսերը՝
http://www.cooks.am/?relation=any&s=%D5%B4%D5%A5%D5%B2%D6%80%D5%B8%D5%BE+%D5%BF%D5%B8%D6%80%D5%A9&level=&serving=&timeneeded=&post_type=post
Իսկ ո՞ր մասը չի ստացվում:
Shat shnorakalutyun
Միշտ պատրաստ ենք օգնել Մարիամ ջան 🙂
Nereceq isk xmor@ karox enq orerov toxnel sarnaranum
Բարև Ձեզ, այո, կարող եք պահել 🙂
Shat lav u hetaqrqir baxadratomser uneq mez pitani u ogtakar shnorhakalem dzez ,dzer kayqi hamar
Բարև Ձեզ, անչափ շնորհակալ ենք 🙂
Shat hamex u shat stacvec
Շատ համեղ և գեղեցիկ ստացվեց, շնորհակալություն բաղադրատոմսի համար։
Մենք էլ ենք շնորհակալ օգտակար, որ հետևում եք:
Barev dzedz neroxutyun matsun kam ttvaser harkavor che ?
Այս բաղադրատոմսում հարկավոր չէ, առանց դրա էլ շատ համեղ կստացվի, անպայման փորձեք 🙂
knereq pxrecucicin uris kerp voncen asum uxaki es tencel cem haskanum vona pxrecucic@
Սիրելի Անի, փխրեցուցիչի մասին մանրամասն կարող եք կարդալ հետևյալ հղումով:
http://www.cooks.am/ingredients/%D6%83%D5%AD%D6%80%D5%A5%D6%81%D5%B8%D6%82%D6%81%D5%AB%D5%B9/
Ruseren Razrexitel, supermarketnerum harcreq :*
Բարև ձեզ) ես արդեն պատրաստում եմ։ Վերջացնելուց հետո համի մասին կխոսեմ)
Բարև Ձեզ, սիրելի Անահիտ, հաջողություն ենք ցանկանում Ձեզ և վստահ ենք, որ շատ համեղ կստացվի: Կսպասենք արդյունքին: 🙂
Շատ լավ է ստացվել ես պատրաստել եմ,շնորհակալություն ձեզ
Սիրելի Անի, շատ ուրախ ենք, որ լավ է ստացվել: Շնորհակալ ենք, որ պատրաստում եք մեր կողմից առաջարկվող բաղադրատոմսերով: 🙂
Իսկ կներեք հնարավոր է առանց mixeri կարագը հալեցնել?
Լավ կստացվի թե ոչ
Կարագը թողնում ենք սենյակային պայմաններում, որ փափկի, ապա լցնում ենք հարիչամանի մեջ ու հարիչի օգնությամբ հարում ենք մյուս բաղադրիչների հետ՝ վերածելով միասեռ զանգվածի, ինչն առանց հարիչի անել հնարավոր չէ ։)
Barev dzez.es mek angam msaxacov arel em kpel e koxqeric..inchpes anem vor normal durrs ga.
Սիրելի Էդիտա, խմորը պետք է լավ սառը լինի, իսկ մսաղացը՝ յուղապատ։ Այդ դեպքում ամեն ինչ կստացվի 🙂 կարող եք պատել ցանկացած անհոտ բուսայուղով։
Barev dzez,es inch vor ban skhalem arel?im mot statcvetc khorizi nman zangvats
Բարև Ձեզ, սիրելի Գոհար, պետք է ստացվի հարթ ու փափուկ խմոր։ Հնարավոր է ՝ խորիզային զանգված ստանալու պատճառն ալյուրի որակն է եղել։ 🙂
Voxjuyn . pxrecucicn inchov karoxem poxarinel???
Սիրելի Լուսինե, փխրեցուցիչը կարելի է փոխարինել սոդայով, բայց ավելի ցանկալի է՝ սոդայի ու քացախի կամ կիտրոնի հյութի խառնուրդով։ 🙂
Ev karoxem mek or xmorn pahel ev hajord orn txel??ev mi banel karoxem em poqrik bajaknern ogtagorcel vorpes forma?
Սիրելի Լուսինե, կարող եք պահել, եթե խմորը շատ չհունցեք և պահեք սառնարանում։ ։)
Shat snorhakalem aysor ampyman kpordzem.isk karoxem poqrik mek aagmya bajaknern ogtagorcel vorpes forma?
Ev dzitayux qsenm tapaki tak?
Arden patratseci shat lav stacvec.. snorhakalutyun baxadratomsi hamar
Սիրելի Լուսինե, շատ ուրախ ենք, որ համեղ է ստացվել։ Շնորհակալ ենք մեր կայքի բաղադրատոմսերից օգտվելու համար։ 🙂
Knerew isk mi ban harcnem tnayin paymannerum patrastvac pxrecucichn nuyn efektn uni inch ev petakann? duq andzamb pordzel kam ogtvum ew tnayin patrastacic.
Սիրելի Մելինե, մենք սովորաբար գնում ենք, սակայն տան պատրաստածը, եթե լինի ճիշտ չափաբաժնով, ապա կունենա միևնույն արդյունքը։ 🙂
?
Shnorakalutyun
Իսկ կարելի է տնական կարագ օգտագործել?
Իսկ կարելի է տնական կարագ օգտագործել?