- Yield: 6-7 ժամ նաց
- Prep Time: 35 minutes
- Cook Time: 50-60 minutes
Թխվածք ”The enchanteur”
Բաղադրիչներ
- Շոկոլադային բիսկվիթի համար՝
- ձվի դեղնուց - 30 գր
- ձվի սպիտակուց - 40 գր
- շաքարավազ - 48 գր
- կակաո - 15 գր
- Ազնվամորու դոնդողի համար՝
- ազնվամորի - 200 գր (խյուս)
- ժելատին - 5 գր
- շաքարավազ - 30 գր
- Վանիլային կրեմ-բրյուլեի համար՝
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 140 գր
- կաթ - 60 գր
- ձվի դեղնուց - 56 գր
- շաքարավազ - 48 գր
- վանիլին - 0.5 թ/գդ
- Շոկոլադե պարֆեի համար՝
- շաքարավազ - 36 գր
- ջուր - 20 գր
- ձվի դեղնուց - 48 գր
- շոկոլադ սև - 120 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 300 գր
- ազնվամորի - 60 գր
- Նուգատինի համար՝
- շաքարավազ - 75 գր
- ինվերտային օշարակ - 50 գր
- նուշի փաթիլներ - 65 գր
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք շոկոլադային բիսկվիթը: Սսպիտակուցն ու շաքարավազը հարում ենք մինչև պնդանալը, դեղնուցները թեթևակի հարում ենք, ավելացնում մերենգային (սպիտակուցային զանգվածին) ու զգուշորեն խառնում: Կակաոն մաղում ենք ստացված զանգվածի մեջ և սիլիկոնե թիակով զգուշորեն խառնում: Խմորը տարածում ենք 18 սմ կողմերով քառակուսի կաղապարի մեջ: Թխում ենք 170 աստիճանում 8-10 րոպե, իսկ պատրաստ լինելը ստուգում ենք չոփիկի օգնությամբ:
- Պատրաստում ենք ազնվամորու դոնդողը: Ժելատինը թրջում ենք 25 գր սառը ջրում: Փոքր կաթսայի մեջ խառնում ենք ազնվամորու խյուսն ու շաքարավազը և միջին ուժգնության կրակի վրա հասցնում եռման աստիճանի: Մի քիչ հովացնում ենք ու մեջը գցում փքված ժելատինը: Կաղապարի տակ սննդային թաղանթ ենք դնում, ազնվամորու զանգվածը լցնում մեջն ու սառեցնում:
- Պատրաստում ենք վանիլային կրեմ-բրյուլեն: Սերուցքը, կաթն ու վանիլինը խառնում ենք, տաքացնում մինչև եռալը: Դեղնուցները շաքարավազի հետ հարում ենք այնքան, մինչև բաց գույնի փրփուր ստացվի: Հարելը շարունակելով ավելացնում ենք կաթնային խառնուրդը (բարակ շիթով):
Թխվածքի ձևամանի կամ հրուշակագործական շրջանակի մեջ դնում ենք ջերմակայուն սննդային թաղանթ կամ նրբաթիթեղ, մեջը լցնում ստացված զանգվածն ու 40 րոպեով դնում 100 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ: Պատրաստի կրեմ-բրյուլեն սառեցնում ենք:
- Պատրաստում ենք նուգատինը: Շաքարավազն ու ինվերտային օշարակը խառնում ենք ու եփում մինչ բաց գույնի կարամել ստացվելը: Ավելացնում ենք նուշի փաթիլներն ու լավ խառնում: Խառնուրդը 5-8 րոպեով դնում ենք 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և հետևում ենք, որպեսզի չայրվի:
- Պատրաստում ենք շոկոլադե պարֆեն: Դեղնուցները հարում ենք մինչև սպիտակելը: Փոքրիկ կաթսայի մեջ եռացնում ենք ջուրն ու շաքարավազը՝ հասցնելով 118 աստիճանի: Ստացված օշարակը բարակ շիթով լցնում ենք դեղնուցների մեջ՝ այդ ընթացքում դեղնուցներն անընդհատ հարելով: Հարում ենք այնքան, մինչև խառնուրդը սառչի:
Սերուցքը հարում ենք մինչև պնդանալը: Շոկոլադը հալեցնում ենք, լցնում սերուցքի մեջ (շոկոլադի ջերմաստիճանը պետք է լինի առավելագույնը 45 աստիճան): Զգուշորեն ավելացնում ենք դեղնուցային խառնուրդին, իսկ վերջում լցնում ենք կտրատած ազնվամորին:
- Սկսում ենք հավաքել թխվածքը: Պլաստիկե տախտակի վրա սննդային թաղանթ ենք փռում, վրան դնում հրուշակագործական շրջանակը, որի մեջ նույնպես պետք է յուղաթուղթ դնել:
Լցնում ենք շոկոլադե պարֆեի կեսն ու հավասարաչափ տարածում: Նուգատինը կտրում ենք անհրաժեշտ չափով (18 х 18 սմ) և դնում պարֆեի վրա: Հետո լցնում ենք կրեմ-բրյուլեն ու պարֆեի մյուս կեսը:
- Հաջորդ շերտերն են ազնվամորու դոնդողն ու բիսկվիթը:
- Պատրաստի աղանդերը 6-8 ժամով դնում ենք սառնարանի մեջ: Հանելուց հետո շրջում ենք բիսկվիթը դեպի ներքև և հեռացնում շրջանակն ու թաղանթները: Վրայից լցնում ենք մեր սիրելի շոկոլադե ջնարակն ու հովացնում: Կտրատում ենք փոքր քառակուսիներով ու նախքան մատուցելը մի քանի ժամ սառեցնում:
Ինչպես նկատեցիք, այս հրաշալի համադրությունը սոսկ թխվածք չէ, այն հիանալի աղանդեր է, որը պետք է վայելել հատկապես սառը վիճակում 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
???????????