- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 35 minutes
Լազանյա «Բոլոնեզ» սոուսով
Բաղադրիչներ
- լազանյայի շերտեր - 25 հատ
- պանիր պարմեզան - 100 գր
- ձիթայուղ - 2 ճ/գդ
- Բոլոնյեզ սոուսի համար՝
- միս տավարի (աղացած) - 600 գր
- լոլիկի մածուկ - 1 բանկա
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- կանաչի - 3 թ/գդ (ըստ ճաշակի)
- Բեշամել սոուսի համար՝
- կաթ - 1 լ
- կարագ - 120 գր
- ալյուր - 3 ճ/գդ
- մշկընկույզ (мускатный орех) - մի պտղունց
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք բոլոնեզ սոուսը: Դրա համար միսը 6-7 րոպե տապակում ենք, ավելացնում կանաչեղենը, աղը, պղպեղը, լոլիկի մածուկն ու եփում ևս 7 րոպե: Կրակից վերցնում ենք:
- Պատրաստում ենք բեշամել սոուսը: Դրա համար կարագը թավայի մեջ հալեցնում ենք, ավելացնում ալյուրը: Անընդհատ խառնելով, քիչ-քիչ լցնում ենք կաթ, ավելացնում մշկընկույզը, աղը, պղպեղը և եփում ենք ևս 8-10 րոպե, մինչև սոուսը համասեռ դառնա:
- Թխվածքի ձևամանը ձիթայուղում ենք և հատակին դնում լազանյայի թերթերն այնպես, որը մեկը մի քիչ ծածկի մյուսին: Վրան տարածում ենք բոլոնյեզի մի մասն ու հավասարեցնում:
- Լցնում ենք բեշամել սոուսը, վրան մի քիչ քերած պարմեզան ցանում: Նույն եղանակով շարում ենք բոլոր շերտերը, մինչև որ բաղադրիչները վերջանան: Վերջին շերտը դնում ենք լազանյայի շերտը, վրան լցնում բեշամել սոուսն ու քերած պարմեզան ցանում:
- Թխում ենք 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 35 րոպե:
Լազանյա պատրաստելու համար ցանկալի է վերցնել այնպիսի թերթեր, որոնք նախապես եփելու կարիք չկա:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Մմմմ հիանալի ստացվեց։
Ինչ էի անելու առանց Ձեզ։
Շնորհակալություն