- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 15 minutes
Լահմաջո
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար`
- ալյուր - 480 գր
- ջուր - 200 մլ
- բուսայուղ - 1 ճ/գդ
- խմորիչ - 3 թ/գդ
- մեղր - 1 ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- Միջուկի համար`
- միս տավարի (աղացած) - 250 գր
- լոլիկ - 1 հատ
- սոխ - 0,5 գլուխ
- տաքդեղ - 2 հատ (քաղցր)
- տաքդեղ - 1 հատ (կծու)
- սխտոր - 1-2 պճեղ
- մաղադանոս - մի քանի ճյուղ
- լոլիկի մածուկ - 1 ճ/գդ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- պապրիկա - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը: Տաք ջրի մեծ լուծում ենք մեղրն ու խմորիչը: Կաթսայի մեջ լցնում ենք մաղած ալյուրն ու ջրային զանգվածը, ավելացնում բուսայուղն ու աղը: Զանգվածը լավ խառնում ենք և խմոր հունցում: Խմորը 10 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա:
- Պատրաստում ենք միջուկը: Մաղադանոսը, լոլիկը, տաքդեղը, սոխը և սխտորը մանր կտրատում ենք և լցնում աղացած մսի մեջ: Ավելացնում ենք լոլիկի մածուկը, համեմունքները և խճողակը լավ խառնում ենք:
- Խմորը 6 մասի ենք բաժանում և յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ գրտնակում:
- Միջուկը նույնպես 6 մասերի ենք բաժանում և հավասարաչափ տարածում խմորների վրա:
- Թխում ենք 250 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե: Վրան լցնում ենք կտրատած կծու տաքդեղն ու մատուցում:
- Ահա և վերջ:
Պատրաստեցինք շատ համեղ լահմաջո 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Voooch mi poqr sxal eq patrastel hargeliners,mise petqe lav xpeq vor macuki nman lini,xmornel chisht cher
Բարև Ձեզ, լահմաջոի բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան, մենք ներկայացրել ենք այս տարբերակը 🙂
Nereceq bayc chhamozeciq,lahmajon edpes hamov chi lini,karcumem duq hamex lahmajo der cheq kerel,mi poqr mise lav hamemeq
Քանի որ մենք ունենք խոհարարական ֆորում, կխնդրենք Ձեզ պատրաստել համեղ լահմաջո և տաղադրել այնտեղ: Համոզված ենք՝ Ձեր բաղադրատոմսը ևս մեր մասնակիցները շատ կհավանեն 🙂
Imijaylots inch verabervum e lahmajoin,es hamamit em shef xoharari het,ayn shat tesakner uni,es naxentrum em libananyane (aysinkn xmore grtnakel aveli barak ev msi mej chen parunakum tarm bibarnere),isk inch mnum e cook.am in asem vor shat goh em ,patrastetsi supe espanaxov ev dzer xorhrdov ,vorpisi àyn shat jrik chlini,avelatsretsi vosp…..ev ksharunakem hetevel dzez ,shat hamegh er ,shat merciner .dez grum em Franciayits
Անչափ շնորհակալ ենք մեր աշխատանքը գնահատելու համար 🙂
Es kxndrei été unek hetakrkir baghadratoms kokosi pshurov inch vor kaxtsr txvatskablit (rafaeloi nman mi ban ).naxapes shnorhakalutyun.
Ահա խնդրեմ՝
http://www.cooks.am/%D5%AD%D5%B8%D6%82%D6%80%D5%B4%D5%A1%D5%B5%D5%B8%D5%BE-%D5%AF%D5%B8%D5%B6%D6%86%D5%A5%D5%BF%D5%B6%D5%A5%D6%80/
http://www.cooks.am/?s=+%D5%BC%D5%A1%D6%86%D5%A1%D5%A5%D5%AC%D5%AC%D5%B8&Submit=Search+Site
Shnorhakal em shat☺
Es patrasteci xmor@ @ndanrapes lamajoi xmori pes chstacvec…indz dyr chekav
Բարև Ձեզ, Սիրարփի ջան, Լահմաջոի խմորի բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան, շուտով մենք կտեղադրենք նաև այլ տարբերակներ 🙂
Շատ շնորհակալ եմ ձեզանից ինձ համար շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսեր բացահայտեցի այս կայքում ,միայն մի խնդրանք ես նորաթուխ մայրիկ եմ և ամեն օր մտածում եմ ինչ եփեմ փոքրիկիս համար,եթե կարող եք«մանկական խոհանոց» բաժնում մի քանի բաղադրատոմս տեղադրեք նախապես շնորհակալություն:
Բարև Ձեզ, շնորհակալ ենք Լիլիթ ջան, նման խոսքերի համար: Լիլիթ ջան, մենք անպայման հաշվի կառնենք Ձեր ցանկությունը 🙂
Շնորհակալություն 🙂