- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 7 minutes
Խաչապուրի
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Բաղադրիչները նախատեսված են 4 հատ խաչապուրի պատրաստելու համար:
Խմորիչը բացել ըստ տուփի վրա նշված եղանակի, ավելացնել 1ճ/գդ շաքարավազը և 2ճ/գդ կաթը, խառնել: Ալյուրը լցնել մեծ ամանի մեջ, արանքում փոս բացել, այնտեղ կոտրել 1ձուն, ապա լցնել խմորիչով զանգվածը, կտրատված կարագը և կաթը: Լավ խառնել և հունցել խմորը այնքան, մինչև որ այն չկպչի ձեռքերին: Պատրաստի խմորը թողնել տաք տեղում 3ժամ: - Խոշոր քերիչով անցկացնել սուլուգունի պանիրը: Բաժանել պանիրը 4 հավասար մասի՝ 250-ական գր:
- Խմորից անջատել նրա 1/4-րդ մասը, ապա կլոր բացել 0,5սմ-ից ոչ հաստ շերտով, մեջտեղում դնել պանրի առանձնացված 1-ին մասի 220գր-ը (պանրի և խմորի զանգվածը պետք է լինեն համարյա հավասար):
- Այնուհետև կողքերից հավաքել խմորի շերտերը և միացնել իրար այնպես, որ պանիրը մնա խմորի մեջ:
- Շրջել խմորը, որպեսզի միացման գիծը հայտնվի տակի հավածում, ապա գրտնակել խմորը բավականին բարակ շերտով:
- Խմորի վրա անցքեր անել, որպեսզի եփվելուց օդը դուրս գա և խաչապուրին չուռչի: 1 հատ ձուն հարել մի քիչ թթվասերի հետ, ապա քսել խմորի վրա:
- Խաչապուրիի վրա շաղ տալ մնացած 30գր պանիրը:
- Ջեռոցի տապակի վրա մի քիչ ալյուր շաղ տալ, վրան դնել խաչապուրին:
- Թխել ջեռոցում 6-7 րոպե 210աստիճանում:
- Նույնը կատարել խմորի և պանրի մնացած մասի հետ՝ պատրաստելով մնացած 3 խաչապուրին:
Սուլուգունի պանրով խաչապուրի պատրաստելու վրացական բաղադրատոմս: Բաղադրիչները նախատեսված են 4 հատ համեղ խաչապուրի ստանալու համար:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Замечательный рецепт
Sireli shef xoharar, inch panrov karelie poxarinel suluguni paniry?
Սիրելի Նազելի, սուլուգունի պանիրը հիմնականում ձգողականություն ապահովելու համար է օգտագործվում: Նման հատկություն ունի նաև մոցառելլա պանիրը:
Սակայն, եթե այս խաչապուրիի մեջ այդ հատկությունը չկարևորենք, կարող ենք հանգիստ փոխարինել միջին աղիության ցանկացած պանրով:
Shat vata linum mi sarqeq Es pordel em u shat vata stacvum
Բարև Ձեզ, Լիլիթ ջան իսկ ինչու՞մն է խնդիրը, այս բաղադրատոմսը շատերի կողմից է փորձված և շատհաջող է ստացվում 🙂
Կներեք իսկ հնարավոր է’ կաթի փոխարեն ջուր օգտագործել։
Այո, կարելի է, բայց պակաս համեղ կստացվի:
artakarg stacvum e, porceq
Ես պատրաստել եմ գաթայի խմորով և շատ համեղ ստացվեց
Շնորհակալություն եմ հայտնում Շեֆ խոհարարին, մեզ այսպիսի համեղ բաղադրատոմսեր տրամադրելու համար։ ?
Շնորհակալություն լավ խոսքերի համար, սիրելի Աննա:
Супер спасибо за рецепт
И вообще отличный проект
Отличный сайт
Все добросовестно написано
Спасибо, дорогая Лена. 🙂
բարև ձեզ, կներեք իսկ կաթը տաք լինի և եևացրած ,թե կապ չունի?
Բարև Ձեզ, սիրելի Գայանե, կաթը պետք է տաքացնել: 🙂
Իսկ եթե 3 ժամը դեռ չլրացած խմորը ուռչում է, ի՞նչ անենք?
Սիրելի Շուշան, խմորի հասունանալու գործընթացը կախված է սենյակի միջին ջերմաստիճանից: Այնպես որ, եթե նախատեսված ժամանակից ավելի շուտ է ուռչում, ապա հանգիստ կարող եք այն օգտագործել: 🙂
Sireli xoharar shnorhakalutyun
Սիրելի Մարիամ, մենք էլ Ձեզ ենք շնորհակալ, որ օգտվում եք մեր բաղադրատոմսերից։?