- Yield: 6 ժամ անց
Խմորիչով կաթնահունց խմոր
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խորը տարայի մեջ լցնում ենք տաք կաթը։
- Խմորիչը լցնում ենք կաթի մեջ։
- Ավելացնում ենք շաքարավազի մի մասն ու 1 ճ/գ ալյուրը, թեթևակի խառնում ու 5 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա։
- Առանձին տարայի մեջ ձուն թեթևակի հարում ենք։
- Կաթի ու խմորիչի զանգվածին ավելացնում ենք մնացած շաքարավազն ու ձվային զանգվածը և խառնում ենք։
- Ավելացնում ենք փափկած կարագի ու ալյուրի մի մասը։
- Փորձում ենք խմոր ստանալ՝ աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը։
- Երբ խմորն արդեն պատրաստ կլինի, այսինք՝ չի կպչի ձեռքերին, ավելացնում ենք մնացած կարագը։
- Խմորը տրորում ենք 5 րոպե մինչև կարագը ներծծվի, որից հետո ծածկում ենք ու 3-6 ժամ թողնում սառնարանում։
Այս խմորով կարելի է պատրաստել համեղ բուլկիներ, կրուասաններ, եղջյուրիկներ և այլն։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Այսինքն կաթը պետթ է եռխցնել? Թե ուղակի տաքացնել??
Բարև Ձեզ, սիրելի Մարինե։ Կաթը պետք է լինի գոլ վիճակում։ ։)
Բարև ձեզ :Իմ խմորը չի ասոընանու .ամեն ինչ գրածի համաձայմ եմ արել:
Սիրելի Լիլիթ, միգուցե խմորիչը հին է եղել։
Հասունանում)))