- Yield: 14 օր անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 1ժ 30 րոպե
Խնձորով թեյ
Բաղադրիչներ
- խնձոր - 3 հատ
- հյութ կիտրոնի - 30-40մլ
- թեյ սև - 50գր
- շաքարավազ մանր - 2թ/գդ
- մեխակ - 1ճ/գդ
- դարչին - 2 փայտիկ
Քայլերի հաջորդականություն
- Լվանում, կեղևազրկում և կտրատում ենք խնձորը մանր խորանարդիկներով:
Կտրատված խնձորը լցնում ենք ամանի մեջ, վրան ավելացնում շաքարավազն ու կիտրոնի հոյւթը և խառնում:
- Ապա լցնում ենք կտրատված խնձորը տապակի վրա և դնում ջեռոցի մեջ, որպեսղի չորանա 1,5 ժամ 100 աստիճանում:
- Հանում ենք խնձորը ջեռոցից և թողնում, որ սառչի:
Մանրացնում ենք մեխակն ու դարչինը, լցնում չոր տապակի մեջ և դնում միջին կրակի վրա 2 րոպեով:
- Խորը ամանի մեջ խառնում ենք պատրաստի խնձորը, թեյն ու համեմունքները:
- Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք հերմետիկ տարրաի մեջ և թողնում 2 շաբաթ:
- Երկու շաբաթ անց հանում ենք թեյը, եփում սովորական եղանակով և մատուցում:
Այս հրաշալի խնձորով թեյը կարելի է վայելել տարվա ցանկացած եղանակին և տաք, և սառը վիճակում: Ինչպես նաև կարելի է պատրաստել այսպիսի թեյ, ցանկացած մրգից և վայելել այն Ձեր իսկ պատրաստած թխվածքներով 😉
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Shat lavn er
Շնորհակալություն 🙂
delicious. thanks for the recipe ????
Շնորհակալություն նաև Ձեզ մեզ հետևելու համար: 🙂