- Yield: 30 րոպե անց
- Prep Time: 30 minutes
- Cook Time: 45 minutes
Խնձորով պիրոգ յոգուրտային կրեմով
Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 1 հատ
- խնձոր - 2 հատ
- յոգուրտ մրգային - 330 գր
- ձու - 1 հատ
- շաքարավազ - 4 թ/գդ
- սպիտակաձավար - 3 ճ/գդ
- ալյուր - ձևամանի մեջ ցանելու համար
- շաքարի փոշի - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձևամանի մեջ ալյուր ենք ցանում, խմորը գրտնակում և ձևամանում տարածում՝ կողքեր ձևավորելով:
- Խնձորները կտրատում ենք և լցնում խմորի մեջ:
- Պատրաստում ենք կրեմը: Յոգուրտը, սպիտակաձավարը, շաքարավազն ու ձուն լավ խառնում ենք, թողնում ենք 5 րոպե հանգստանա, ինչից հետո էլ լցնում ենք խնձորների վրա:
- Նախօրոք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխում ենք 45 րոպե:
- Վրան շաքարի փոշի ենք ցանում և մատուցում:
Թեթև պիրոգ վայելելու ժամանակն է 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Barev cez knerek yogurti poxaren Karol em macun kam smetan lcnem??
Բարև Ձեզ, այո, կարող եք թթվասեր օգտագործել 🙂
barev dzez isk kaseq spitakadzavary ruseren
Բարև Ձեզ, սպիտակաձավարը манная крупа-ն է, որի մասին առավել մանրամասն կարող եք կարդալ այստեղ՝
http://www.cooks.am/ingredients/%D5%BD%D5%BA%D5%AB%D5%BF%D5%A1%D5%AF%D5%A1%D5%B1%D5%A1%D5%BE%D5%A1%D6%80/
shnorhakalutyun
Բարև Ձեզ, միշտ պատրաստ ենք օգնել 🙂