- Yield: 6 ժամ անց
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 25-30 minutes
Կաթնաշոռով և անանասով տորթ
Բաղադրիչներ
- Բիդկվիթի համար՝
- ձու - 5 հատ
- շաքարավազ - 1 բաժակ
- ալյուր - 1 բաժակ
- Կրեմի համար՝
- ժելատին - 20 գր
- ջուր - 150 մլ
- կաթնաշոռ - 300 գր
- շաքարի փոշի - 5 ճ/գդ
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 250 մլ
- անանաս - ըստ ճաշակի (պահածոյացված)
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձվի սպիտակուցները դեղնուցներից առանձնացնում ենք։ Սպիտակուցները շաքարավազի հետ հարում ենք այնքան, մինչև պինդ փրփուր ստանանք։ Այնուհետև հատ առ հատ ավելացնում ենք դեղնուցները և յուրաքանչյուրից հետո լավ հարում ենք։ Մաս առ մաս ավելացնում ենք ալյուրն ու զգուշորեն խառնում։
- Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ բացվող ձևամանի մեջ։ Չենք մոռանում ձևամանը մի քանի անգամ որևէ ուղղությամբ պտտեցնել։ Թխում ենք 25-30 րոպե` 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Բիսկվիթը ձևամանից հանում ենք, յուղաթուղթը հեռացնում ենք և թողնում ենք ամբողջությամբ սառչի։ Սառած բիսկվիթը 2 շերտի ենք կիսում։
- Պատրաստում ենք կրեմը. ժելատինը ջրում թրջում ենք և թողնում ենք ուռչի։ Կաթնաշոռը սերուցքի, շաքարի փոշու հետ խառնում ենք և բլենդերով հարում։
- Ժելատինը տաքացնում ենք այնքան, մինչև լուծվի, և խառնում ենք կաթնաշոռով զանգվածին։ Ավելացնում ենք անանասները։
- Բիսկվիթի ներքևի շերտը դնում ենք բացվող ձևամանի մեջ, կողքերից յուղաթուղթ ենք դնում։ Կաթնաշոռային զանգվածը սառելուց հետո դնում ենք շերտի վրա։
- Երկրորդ շերտով ծածկում ենք և 6 ժամով տեղափոխում սառնարանը։ Վրան շաքարի փոշի ենք ցանում և կտրատում։
- Բարի ախորժակ:
Ի դեպ, անանասով տորթ պատրաստելիս, եթե կա թարմ անանաս, կարող ենք պահածոյացված անանասը թարմով փոխարինել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Isk kareli e ananas@ poxarinel urich mrgov?
Այո իհարկե, կարող եք օգտագործել ցանկացած միրգ 🙂